Metalo supirktuvėse policija atrado beveik 400 kg varinio telefono kabelio (foto) | Kas vyksta Kaune

Metalo supirktuvėse policija atrado beveik 400 kg varinio telefono kabelio (foto)

Kauno apskrities policijos nuotr.

Pastaruoju metu ženkliai padaugėjo telekomunikacijos tinklų kabelių vagysčių. Taip pat gauta duomenų, kad minėtus kabelius, pažeidžiant įstatymus, superka metalo laužo supirktuvės. Todėl siekiant nustatyti įsigyto spalvotojo metalo laužo teisėtumą, 2013 metų vasario mėn. 12-14 dienomis Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimų tarnybos Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus (toliau – Kauno apskr. VPK NTV ENTS) pareigūnai, kartu su AB „TEO.LT“ darbuotojais, atliko netikėtus patikrinimus Kauno mieste ir Kauno apskrityje įsikūrusiose spalvotojo metalo laužo supirkimo aikštelėse.

Patikrinimo metu, dvejose metalo laužo supirkimo aikštelėse, perkraunant supirktą ir sandėliuojamą vario metalo laužą rasta apie 374 kg. (vienoje apie 16 kg., kitoje – apie 358 kg.) galimai telefoninio ryšio išdeginto kabelio gyslų, kuriuos galima supirkti tik iš juridinių asmenų, kurių ūkinėje veikloje susidaro šie daiktai, ir jeigu jie pateikia dokumentus, įrodančius, kad daiktai priklauso jiems nuosavybės teise.

Nustačius, kad rastas metalo laužas atitinka draudžiamo supirkti metalo laužo kriterijus, atsakingiems asmenims bus užtraukia baudą nuo 2 000 iki 5 000 Lt. su netauriųjų metalų laužo ir atliekų konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA