Miestas minėjo Lietuvos valstybės nepriklausomybės paskelbimą | Kas vyksta Kaune

Miestas minėjo Lietuvos valstybės nepriklausomybės paskelbimą

Kaunas.lt nuotr.

Vasario 16-ąją Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, kur dega Amžinoji ugnis nežinomam kariui ir stovi Laisvės paminklas, vyko tradicinis Valstybės atkūrimo dienos minėjimas, į kurį susirinko minios pakiliai nusiteikusių kauniečių.

Tai ne tik minėjimas, o tikrų tikriausia džiugi šventė. Į švenčiančių gretas įsiliejo moksleivių, studentų ir visuomeninių organizacijų eisena, vedama J. Gruodžio konservatorijos pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų orkestro.

Šventės dalyvius, gausiai susirinkusius į istorinę aikštę, sveikino tautiniais drabužiais pasipuošęs miesto meras Andrius Kupčinskas.„Sveikinu visus Vasario 16-osios proga. Sveikinu jaunimą, kuriam priklauso ateitis. Nesvarbu, kokiai organizacijai ar partijai priklausytumėte, būkite savo šalies patriotai, visi kartu kurkime valstybės ateitį”, – kalbėjo meras A. Kupčinskas. Žodį tarė ir buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė bei krašto apsaugos viceministras Ramūnas Usonis.

Valstybės atkūrimo dieną šiais metais Kaune pirmą kartą Lietuvos valstybei iškilmingai prisiekė 35 jaunesniųjų karininkų vadų 10-osios laidos mokymų klausytojai – 31 vaikinas ir 4 merginos. Atsargos leitenanto kelią pasirinko studentai, studijuojantys aukštosiose mokyklose.

Garbė skaityti priesaikos tekstą buvo suteikta pačiam geriausiam kursų klausytojui Juliui Budreckui. Prisiekusius karius palaimino Kauno įgulos kapelionas Tomas Karklys. Jaunimo vardu kalbėjo KTU studentų atstovė.

Minėjimo metu visos kalbos buvo perteiktos gestų kalba. Kurtieji ir neprigirdintieji visa tai galėjo matyti ekrane. Minėjimo pabaigoje buvo padėta daug gėlių prie Laisvės paminklo ir V. Kudirkos biusto. Gėlių padėjo įvairių partijų ir visuomeninių organizacijų atstovai. Nuaidėjo salvės už Lietuvą, laisvę ir Kauną.

Šventės metu koncertavo Rugiaveidė, choras „Božolė”, ir Jonas Čepulis su grupe. Išvakarėse miesto vadovai aplankė Signatarų kapus, padėjo gėlių, uždegė žvakių. Rotušėje nusipelniusiems kauniečiams buvo įteikti Santakos garbės ženklai. Vasario 16-ąją bažnyčiose vyko Mišios, kurių metu giedojo chorai.

Minėjimai vyko Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, Istorinėje prezidentūroje, Kultūros centre „Tautos namai”, Kauno valstybinėje filharmonijoje, muziejuose, aukštosiose mokyklose, Kauno tautinės kultūros bei Kauno įvairių tautų kultūrų centruose, mokyklose, seniūnijose. Varpais skambino kompozitorius Giedrius Kuprevičius. Prezidentūros sodelyje vyko susitikimas su istoriniais personažais ir retro muzikos koncertas. Dainavo solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA