Raudondvario dvare atidaryta A.Barzdžiaus fotografijų paroda „Važiuok, fiksuok, neemigruok” (video) | Kas vyksta Kaune

Raudondvario dvare atidaryta A.Barzdžiaus fotografijų paroda „Važiuok, fiksuok, neemigruok” (video)

Penktadienį, vasario 15 d., Raudondvario dvare buvo atidaryta Algimanto Barzdžiaus fotografijų paroda pavadinimu „Važiuok, fiksuok, neemigruok“.

Menininkas, daug metų skyręs reportažinei fotografijai ir pelnęs vieno geriausių šiandienos psichologinio portreto meistrų vardą, pakeitė savo kūrybinę kryptį ir pabandė perteikti šių dienų Lietuvos aktualijas, valstybės problemą – emigraciją. Spalvingi nuotraukų vaizdai kviečia svajoti, keliauti, pamatyti. Parodoje eksponuojamų fotografijų geografija labai plati. Galima atpažinti Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Italijos ir kitų šalių vaizdus. Tačiau jaukiausiai nuteikia ir kviečia iš kelionių grįžti ramus Lietuvos ežero su mediniu liepteliu peizažas.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas – šios parodos globėjas – atidarymo proga sveikino menininką ir džiaugėsi estetiškomis, ramiomis nuotraukomis. „Kriminaliniai įvykiai, socialiniai skauduliai, kuriuos taip mėgsta akcentuoti žiniasklaida – visa tai egzistuoja. Vis dėlto mums visiems norisi matyti ir kitą – šviesesnę, harmoningesnę pasaulio pusę“, – kalbėjo meras. Jis kvietė fotografą ateityje nuotraukomis atskleisti ir kitiems parodyti ne tik kelionių, užsienio šalių, bet ir Kauno rajono grožį.

A. Bardžius padėkojo ir įteikė merui dovaną – fotografiją-paveikslą, pabrėždamas, kad jame užfiksuotas vienas iš Lietuvos vaizdų.

Parodą Raudondvario dvare (Pilies takas 4, Raudondvaris) nemokamai aplankyti galite darbo dienomis nuo 9 iki 17 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA