Prabėgus metams po Šilainių tragedijos, ugniagesiai gaus trūkstamos technikos | Kas vyksta Kaune

Prabėgus metams po Šilainių tragedijos, ugniagesiai gaus trūkstamos technikos

Archyvo nuotr.

Gesinti gaisro skubantys ugniagesiai gelbėtojai jiems trukdančius automobilius galės patraukti specialiais hidrauliniais keltuvais. Kauno miesto savivaldybė, įsigijusi keturis automobilių transportavimo keltuvus ir vieną gelbėjimo oro pagalvę, šiuos įrenginius perduos Kauno apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai.

Praėjusių metų pavasarį viename Šilainių daugiabutyje kilusio ir tragiškai pasibaigusio gaisro skubėjusiems gesinti ugniagesiams gelbėtojams sutrukdė automobiliais perpildyti kiemai. Norėdami privažiuoti prie buto, kuriame kilo gaisras, ugniagesiai buvo priversti automobilius iš kelio traukti rankomis.

„Skaudi patirtis parodė, kad tiek automobilių hidrauliniai keltuvai, tiek ir gelbėjimo oro pagalvės ugniagesiams yra tiesiog būtinos. Jaučiame pareigą padėti kauniečių gyvybes gelbstintiems ugniagesiams. Todėl artimiausiu metu jiems perduosime keturis hidraulinius automobilių transportavimo keltuvus ir vieną gelbėjimo oro pagalvę“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno ugniagesiams bus perduota Vokietijos kompanijos „Vetter“ pagaminta oro pagalvė. Ant jos saugiai galima nušokti iš 25 metrų aukščio.

„Gaisrai dažniausiai kylą naktį arba paryčiais, kuomet žmonės miega, o jų automobiliai būna palikti kiemuose. Tai labai apsunkina darbą, atima brangų laiką“, – tvirtino Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Romualdas Paciūnas.

Viename Baltų pr. 27 numeriu pažymėto namo bute kilusio gaisro metu buvo sugadintas ne tik asmeninis toje laiptinėje gyvenančių žmonių turtas, bet ir pažeistos namo bendrosios konstrukcijos bei inžinerinės sistemos. Po nelaimės daugiabutį administruojanti bendrovė „Namų priežiūros centras“ atliko įstiklino laiptinės langus, pakeitė šilto ir šalto vandens vamzdynus, elektros skydelius, sutvarkė bendro naudojimo šildymo stovus, nuotekų ir lietaus vamzdynus, nuvalė ir nudažė aprūkusias laiptinės sienas bei lubas, hermetizavo tarpblokines siūles, sutvarkė keleivinį liftą. Visi darbai kainavo 51 tūkst. Lt.

Kauno miesto tarybos kolegijos sprendimu bendro naudojimo patalpų remontui skirtas lėšas savivaldybė ir namą administruojanti bendrovė pasidalino per pusę. Tuo pačiu buvo nutarta, kad savivaldybė kartu su „Namų priežiūros centru“ pateiks civilinį ieškinį dėl lėšų, panaudotų gaisro padariniams likviduoti, išieškojimo iš nelaimės kaltininkų.

Policijai pasidavė vienas iš Šilainių daugiabučio gaisro įtariamųjų

Milžiniškas gaisras Baltų prospekto daugiabutyje

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA