„Automobilių stovėjimo aikštelės” naudojosi brangių teisininkų paslaugomis | Kas vyksta Kaune

„Automobilių stovėjimo aikštelės” naudojosi brangių teisininkų paslaugomis

Autorius Algimantas Snarskis

Mokamo stovėjimo rinkliavą mieste administruojanti savivaldybės viešoji įstaiga “Automobilių stovėjimo aikštelės” neapsieina be brangias teisines paslaugas teikiančių teisininkų. Kaip rodo “Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekusi sutartis, pasirašyta dar 2011 m. rugsėjo 26d, įmonės direktorius Algimantas Puidokas sudarė teisinių paslaugų pirkimo sutartį, galiojančią 10 mėn. Joje numatyta užsakovui rengti ir pateikti išsamias išvadas (nuomones) teisiniais klausimais.

Bendra teisinių paslaugų sutarties suma – 120 tūkst. Lt, taip pat numatyta, kad pagal atskirą susitarimą pirkėjo darbuotojai gali būti konsultuojami asmeniniais klausimais. Sutartyje taip pat nurodyta, kad pirkėjas įsipareigoja atlyginti papildomas išlaidas, kurias patiria Tiekėjas vykdydamas sutartį: komandiruočių, tarpmiestinių, tarptautinių ir mobiliųjų telefonų pokalbių, kelionės, žyminio mokesčio, dokumentų kopijavimo, nuorašų tvirtinimo ir kt., vertimo, notaro, informacijos surinkimo ir kt. paslaugų, už kurias mokama tretiesiems asmenims, atliekant Pirkėjo pavedimą.

Primename, kad Kauno miesto savivaldybei priklausančios įmonės direktorių A. Puidoką Specialiųjų tyrimų tarnyba sulaikė 2012 m. sausio 16d, tačiau po 10 dienų, pasižadėjęs niekur neišvykti, buvo paleistas į laisvę.

Tuomet buvo įtariama, kad buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės“, o jos vadovai sutikdavo sąskaitas apmokėti. A.Puidokas jam mestus kaltinimus iš karto pripažino.

Šių metų sausio 8d. teisme A.Puidokas ir jo advokatas Gintaras Černiauskas pabrėžė, kad po sulaikymo kaltinamajam labai pablogėjo sveikata, jis patyrė insultą, susirgo onkologine liga, todėl prireikė operacijos, skundžiasi širdies ligomis. Jam pripažintas 50 proc. nedarbingumas. Atsižvelgta ir į įmonės vadovo teiginius, jog ilgai būnant jam be darbo pablogėjo ir šeimos finansinė padėtis, ir paties A. Puidoko sveikata, dėl to teismas jį grąžino į ankstesnes pareigas. Tuo tarpu sausio 21d. prasidės šios bylos nagrinėjimas.

15min.lt šiandien plačiau aprašo šią temą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA