Gripas iš Kauno nesitraukia: uždaryta 14 mokyklų, susirgusių skaičius didėja | Kas vyksta Kaune

Gripas iš Kauno nesitraukia: uždaryta 14 mokyklų, susirgusių skaičius didėja

SXC nuotr.

Šiuo metu mieste gripu ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis serga per 7 tūkst. gyventojų, dėl sergamumo pamokos sustabdytos 14-oje švietimo įstaigų.

Pagal galiojančias rekomendacijas, mokyklos turi teisę stabdyti pamokas, jei į klases nesusirenka daugiau kaip 20 proc. mokinių. Trečdalyje mieste uždarytų mokyklų vaikų sergamumas siekia 30 proc.

„Nuolat palaikome ryšį su visuomenės sveikatos skyriumi, visuomenės sveikatos biuru, informuojame mokyklas. Iš mokyklų paprašyta kasdien iki 12 val. informuoti apie sergamumo rodiklius”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Pamokos sustabdytos 14 mokyklų

Šią savaitę pamokas sustabdė dar penkios švietimo įstaigos: Kauno Tirkiliškių ir „Šilo” pradinės mokyklos, V. Kudirkos ir J. Dobkevičiaus vidurinės mokyklos, S. Dariaus ir S.Girėno gimnazija.

Nuo praėjusios savaitės ugdymo procesas laikinai sustabdytas ir neatnaujintas dar devyniose mokyklose: Žaliakalnio, Kauno technologijos universiteto Vaižganto ir K. Griniaus progimnazijose, Šv. Pranciškaus mokykloje, „Nemuno” ir „Purienų” vidurinėse mokykloje, „Varpo”, A. Smetonos ir „Santaros” gimnazijose.

Dėl sumažėjusio vaikų skaičiaus grupes praeitą savaitę buvo sujungę 22 lopšeliai-darželiai. Šią savaitę grupės sujungtos jau tik 16 ikimokyklinių įstaigų: „Giliukas”, „Daigelis”, „Sadutė”, „Drevinukas”, „Žemyna”, „Svirnelis”, „Žingsnelis”, „Šviesa”, „Klausutis”, „Pušynėlis”, „Saulutė”, „Liepaitė”, „Varpelis”, Panemunės ir Tirkiliškių darželiuose.

Situacija Kauno apskrityje

Kauno visuomenės sveikatos centro oficialiais duomenimis, penktąją metų savaitę sergamumas gripu ir ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Kauno apskrityje toliau auga ir pasiekė beveik 209 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Gripo atvejų skaičius per savaitę padidėjo 1,5 karto. Iš susirgusiųjų gripu 31 proc. sudaro vaikai. Per savaitę sergamumas gripu ir ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis šiek tiek sumažėjo tik Kauno rajone, visose kitose apskrities teritorijose sergamumas padidėjo.

Per savaitę Kauno apskrityje dėl gripo į ligonines kreipėsi 469 asmenys, hospitalizuota 180 asmenų, iš jų vaikų iki 2 metų amžiaus 29, vyresnių vaikų 98, dvi nėščiosios. Intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 22 pacientai, iš jų – 18 vaikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA