„Automobilių stovėjimo aikštelės” darbuotojai grasina streiku (atviras kreipimasis) | Kas vyksta Kaune

„Automobilių stovėjimo aikštelės” darbuotojai grasina streiku (atviras kreipimasis)

Kas vyksta Kaune nuotr.

„Kas vyksta Kaune” redakciją šiandien pasiekė Všį „Automobilių stovėjimo aikštelės” anonimiškai darbuotojų pasirašytas ir Kauno savivaldybės tarybos nariams persiųstas raštas dėl direktoriaus Algimanto Puidoko. Darbuotojai reikalauja atleisti į darbą grąžintą įstaigos vadovą.

Kaip skelbia 15min.lt, sausio 8 d. Kauno apygardos teismas Kauno korupcijos skandalo dalyviui Algimantui Puidokui panaikino laikiną draudimą eiti viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pareigas. Į pareigas, po metų pertraukos, sugrįžusį vadovą dalis darbuotojų sutiko labai nepalankiai.

Pateikiame Kauno miesto savivaldybės tarybai pateiktą kreipimosi tekstą.

ATVIRAS KREIPIMASIS

Kreipiamės į Jus, Mere ir į miesto tarybos narius dėl VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ susidariusios itin sudėtingos situacijos, grįžus į direktoriaus pareigas ponui Algimantui Puidokui. Dėl mūsų veiklos specifikos ir vykdomų funkcijų, įstaigos vadovas privalo būti nepriekaištingos reputacijos, tačiau, atliekant savo pareigas, mes nuolat turime išklausyti daugelio žmonių mum išsakomus priekaištus ir kaltinimus dėl A. Puidoko galimai padarytų nusikaltimų. Tai labai apsunkina mūsų darbą, kenkia Įstaigos įvaizdžiui, dėl to patiriame didelį psichologinį diskomfortą.

Tuo labiau, kad ponas A. Puidokas yra nekompetetingas, nesugeba organizuoti darbo, nesirūpina darbuotojais, valdo autoritariškai, nepaisydamas darbuotojų nuomonės ir atsakingų specialistų patarimų. Jo nekompetenciją akivaizdžiai liudija tas faktas, kad Įstaigos rezultatai, nušalinus jį nuo pareigų, beveik padvigubėjo, pagerėjo darbuotojų mikroklimatas, sumažėjo darbuotojų kaita.

A.Puidokui grįžus į vadovo pareigas, didėja įtampa, visi darbuotojai jaučia didelį psichologinį spaudimą, dėl jo vykdomų pertvarkų veiklos rezultatai smuks į 2011 metų lygį. Iš esmės yra vykdomas Įstaigos žlugdymas.

Jei situacija nepasikeis – jei artimiausiu metu A. Puidokas nebus atleistas, mes pasiliekame teisę skelbti streiką. Daugiau kęsti pcishologinį diskomfortą mes negalime.

Todėl prašome:

1. Nedelsiant (artimiausio miesto tarybos posėdžio metu) nušalinti A. Puidoką nuo dėl VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pareigų arba apriboti jo įgaliojimus, uždraudžiant spręsti darbuotojų nuobaudų, skatinimo ar atleidimo, vietinės rinkliavos organizavimo ir kontrolės klausimais.

2. Per vieną mėnesį atleisti poną A. Puidoką iš VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pareigų.

Bijodami Pono A. Puidoko keršto ir galimo susidorojimo, skelbti pasirašiusių šį kreipimąsi darbuotojų pavardžių negalime.

 

PAPILDYTA

Kaip portalui Delfi.lt sakė A. Puidokas, jis jau susipažino su tekstu ir vertina tai kaip provokaciją. – „Aš, kaip žmogus, tai vertinu kaip tam tikrą provokaciją, kaip tam tikrą spaudimą, o ar taip yra – pasitikrinsime. Manau, kad šiandien pat įvyks viso kolektyvo susirinkimas (…). Tas pareiškimas yra be parašų, anoniminis, tai ir nuspręs kolektyvas. Kodėl aš turiu kenkti įmonei, kuriai atidaviau tiek metų ir bandžiau kurti kuo geresnį įvaizdį?“, – DELFI teigė A. Puidokas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA