Saugaus eismo komisija nusprendė įvesti naujus parkavimo draudimus Rotušės aikštėje | Kas vyksta Kaune

Saugaus eismo komisija nusprendė įvesti naujus parkavimo draudimus Rotušės aikštėje

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šiandien miesto savivaldybėje vykusiame saugaus eismo komisijos posėdyje buvo prisiminta eismo tvarka Rotušės aikštėje, dėl kurios su keliais prašymais kreipėsi senamiesčio draugijos atstovai ir kelių policijos valdybos pareigūnai.

Senamiesčio verslininkai norėjo, kad Vilniaus gatvė būtų paskelbta pėsčiųjų zona, tačiau komisijos nariai teigė, kad jei ir šiai gatvei būtų suteiktas toks statusas, ja vis tiek galėtų važiuoti aptarnaujantis transportas, turintis leidimus. Verslininkai norėjo, kad Vilniaus gatvėje kavinės ir barai galėtų prasiplėsti vasaros kavinių terasas, pėstiesiems ir dviratininkams paliekant tik 3 metrus gatvės pločio, visą kitą užpildant lauko kavinėmis. Komisija šiam klausimui nepritarė, nes Vilniaus gatve ir dabar draudžiamas transporto eismas, išskyrus aptarnaujantį transportą. Senamiesčio draugijos bendrijos pirminkas Edmundas Kolevaitis sakė, kad šis “klausimas iškilo, kai pas merą buvo svarstomos senamiesčio problemos, paaiškėjo, kad praktiškai ten yra pėsčiųjų zona, tačiau teisiškai ne”.

Svarstant šį klausimą komisijos nariai prisiminė, kad šiuo metu svarstomas Vilniaus gatvės apstatymo kavinių staliukais klausimas, tuo tarpu jau kelis metus iš eilės nėra nubrėžtos aiškios dviračių tako ribos.

Saugaus eismo komisijai Kauno kelių policijos valdyba pateikė prašymą svarstymui uždrausti Rotušės aikštėje parkuoti automobilius dešinėje važiuojamosios dalies pusėje nuo Muitinės iki Valančiaus gatvės dešinėje kelio pusėje (šalia restorano “Sadutė”).

Policijos atstovas teigė, kad vasaros metu senamiestyje Rotušėje stovi pastatyti suoliukai, žmonės negali praeiti per šaligatvį, turi eiti per važiuojamają dalį. Mažinamas eismo saugumas, nes padavėjai kerta Rotušės aikštės važiuojamąją dalį nešiodami alaus bokalus, maistą ir tt.

Tuo tarpu senamiesčio bendrijos atstovas Vidimantas Žekas teigė, kad Rotušės aikštės draugija laikosi nuomonės, kad jo klientai yra potencialūs viso senamiesčio klientai. Jų nuomone, stovėjimo Rotušės aikštėje riboti nereikia, o tiesiog kontroliuoti automobilių statymą pagal jau esamus ženklus.

Po ilgų diskusijų ir svarstymų sprendimui dėl automobilių parkavimo draudimo dešinėje Rotušės aikštės pusėje buvo pritarta.

Kelių policijos valdyba taip pat kreipėsi su prašymu nuimti eksperimentinius kelio ženklus važiuojant Rotušės aikšte ir sukant į Aleksoto gatvę, tačiau daugelis komisijos narių šiam siūlymui nepritarė, nors policijos atstovai minėjo, kad gavo daug skundų, yra pakankamai sunku užtikrinti eismo kontrolę šioje vietoje, tačiau komisijos nariai nusprendė, kad tranzitinis eismas senamiestyje nereikalingas ir Rotušės aikštėje užtenka vieno išvažiavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA