Kauno apskrities policija per praėjusius metus reagavo į daugiau nei 100 tūkst. pranešimų | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrities policija per praėjusius metus reagavo į daugiau nei 100 tūkst. pranešimų

Archyvo nuotr.

Kauno policija šiandien pristatė praėjusių metų veiklos ataskaitą, kurios metu apžvelgti svarbiausi praėjusių metų įvykiai, taip pat pristatyti pasiekti rezultatai.

2012 m. Kauno apskrities policijos pareigūnai 830 kartų vyko į A kategorijos įvykius pagal pranešimus apie žmogaus gyvybei, sveikatai ar didelės vertės turtui gresiantį pavojų (buvo reaguojama per 12 min.), 8152 kartus – į B kategorijos įvykius (reaguojama per 20 min.); 96216 kartų į C kateogrijos įvykius, į kuriuos reaguojama per valandą.

Į pranešimus apie smurtą šeimoje Kauno apskrities policininkai reagavo 1417 kartų, smurto aukai suteikė ne tik teisinę, bet ir socialinę pagalbą.

Patrulių rinktinės pareigūnai su visuomenės pagalba ir „karštais pėdsakais” atskleidė 1197 nusikalstamas veikas ir sulaikė 1352 nusikaltimo padarymu įtariamus asmenis.

Pareigūnams padeda 12 keturkojų draugų – tarnybinių šunų, su kuriais dirba 10 policininkų kinologų. Per metus tarnybinius šunis į pagalbą pasitelkta 292 kartus, žmonių paieškai – 36 kartus. „Keturkojai pareigūnai” padėjo surasti 8 žmones.

2012 m. užregistruoti 5496 eismo įvykiai, kurių metu sužeisti 577, žuvo 46 žmonės (2011m. sužeisti 639, žuvo 39).

Siekdami sumažinti avaringumą, Kelių policijos valdybos pareigūnai surengė 252 prevencines priemones; tikrino transporto priemonių būklę, vairuotojų girtumą, saugos diržų naudojimo, pėsčijųjų leistino greičio kontrolę, vairuotojams ir pėstiesiems priminė Kelių eismo taisykles.

Už kelių eismo taisyklių pažeidimus administracinėn atsakomybėn patraukti 56163 asmenys, skirta baudų už daugiau kaip 5 mln. Lt. Kauno apskrityje 80-čiai vairuotojų, kurie bandė papirkti policijos pareigūnus ir taip išvengti atsakomybės, pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Ištirti nusikaltimus padeda ir Kriminalistų tyrimų valdybos specialistų atliekami tyrimai. Per šiuos metus jie atliko 3739 įvykio vietų tyrimus, 1880 įvairius laboratorinius tyrimus.

2012m. Kauno kriminalinės policijos pareigūnai, reaguodami į besikartojančius seksualinio pobūdžio nusikaltimus prieš mažamečius, Dainavos ir Santakos mikrorajonuose surengė sėkmingas operacijas, kurių metu buvo sulaikyti du taip vadinamieji „maniakai”, ikiteisminiai tyrimai baigti, bylos perduotos teismui.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai po išsamaus tyrimo šturmavę narkotikų gaminimo „laboratoriją”, sulaikė 5 Kauno miesto ir Kauno rajono gyventojus. Pareigūnai aptiko apie 40 kg amfetamino, kurio vertė juodojoje rinkoje – 1,6 mln. Lt ir per 2,5 tonos cheminių medžiagų, reikalingų amfetamino gamybai.

Praėjusiais metais pareigūnai užtikrino viešąją tvarką 482 masinių renginių metu. Profesionalus policininkų darbas ir gyventojų sąmoningumas padėjo išvengti šiurkščių viešosios tvarkos pažeidimų ir jų pasekmių.

Kauno, Kaišiadorių, Kėdainių, Jonavos rajonų ir Kauno miesto gyventojų saugumą ir viešąją rimtį užtikrina Kauno apskrties VPK struktūriniai padaliniai, kuriuose dirba 1765 darbuotojai. 1034 pareigūnai yra įgiję aukštąjį, 159 – aukštesnįjį išsilavinimą. Kauno apskrities policijoje šiuo metu dirba 710 moterys.

Per praėjusius metus 11 Kauno apskrities pareigūnai buvo patraukti atsakomybėn, policijos viršininkas Algirdas Kaminskas tai vadina sistemos apsivalymu.

Kauno apskrities policijos padaliniuose praėjusiais metais darbuotojų kaita buvo 12,5%, policijos automobilių parkas papildytas 20 naujų automobilių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA