Kauno kriminalistai uždarė Krėvės prospekte veikusį narkotikų prekybos tašką | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai uždarė Krėvės prospekte veikusį narkotikų prekybos tašką

Policijos nuotr.

Sausio 24 d. Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte, patruliuojantis policijos ekipažas atkreipė dėmesį į „Mercedes Benz“ markės automobilį, stovėjusį su įjungtomis avarinėmis šviesomis. Automobilyje sėdėjo du vyriškiai. Tik atidarius automobilio duris, patruliai pajuto salone sklindantį aitrų specifinį kvapą.

Apieškojus R. T., gimusio 1975 m., automobilį, bagažinėje rasta dėžė su 457 cigarečių pakeliais „Bond street“, paženklintais rusiško pavyzdžio banderolėmis. Apieškojus keleivio vietoje sėdėjusį K. Š., gimusį 1987 m., po šio asmens džemperiu rastas polietileninis maišelis, kuriame buvo apie 200 gramų aitraus kvapo augalinės kilmės medžiagos, kaip įtariama, kanapių.

Nedelsiant organizuoti ikiteisminio tyrimo veiksmai, kurių metu sulaikytojo K. Š. nuomojamame bute, Kaune,  Krėvės prospekte, rasta daug įvairiausių polietileninių pakuočių, kuriose buvo apie 50 g augalinės kilmės medžiagos – galimai kanapių bei 150 g baltos spalvos miltelių, kaip įtariama – amfetamino.

Kratos metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad šiame bute galėjo veikti pakankamai didelis narkotinių bei psichotropinių medžiagų prekybos „taškas“.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, taip pat buvo sulaikytos dvi 1986 m. ir 1984 m. gimusios merginos. 3 sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Už šią nusikalstamą veiką baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų. Vienai iš merginų pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Už šią nusikalstamą veiką baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA