Vasarį duris atvers nauja šokio ir judesio studija – „Šokių bunkeris“ | Kas vyksta Kaune

Vasarį duris atvers nauja šokio ir judesio studija – „Šokių bunkeris“

"Šokių bunkerio" archyvo nuotr.

Vasario 2 d., šeštadienį, Raudondvario pl. 164a duris atvers nauja šokio ir judesio studija „Šokių bunkeris“. Tai unikalus, pritaikytas išrankiausiems poreikiams šokių erdve virtęs sovietinius šaltojo karo metus menantis bunkeris – slėptuvė.

Studijos „Šokių bunkeris“ šeimininkai – Kauno šokio teatro „Aura“ trupės šokėja Agnė Urbaitytė ir didžiausių gatvės šokio turnyrų, tokių kaip „Urban dance“, „the Sircle House“ ir kitų tarptautinių šokio čempionatų nugalėtojas ir prizininkas, TV projekto „Tu gali šokti“ choreografas Marius Paplauskas.

Pasak „Šokių bunkerio“ įkūrėjų, ekstravagantiškame studijos interjere pritaps naujausios ir pažangiausios šokio bei judesio tendencijos – „Hip-Hop“, „House“, „Popping“, „Go-Go“, šiuolaikinis šokis, baletas, joga, kūno rengybos treniruotės. Neliks pamiršti ir mažieji – specialiai renkamose vaikų grupėse bus mokoma gatvės šokio ir baleto pradmenų.

Didžiausiu iššūkiu studijos įkūrėjai laiko baleto ir gatvės šokio pamokas (užsiėmimus) suaugusiems. „Esame pasiryžę įrodyti, jog baletą ir gatvės šokį gali šokti visi, nepriklausomai nuo amžiaus, svorio, kitų duomenų“.

Šokio ir judesio paslapčių mokys tituluoti ir žinomi savo srities profesionalai:

„Popping“ – Domas Zinkevičius-Zenkė, „Kings and Queens”, „Jazzy Battles”, „Riga Challenge”, „Invisible Soul Jam”, „In to the dance”, „Urban dance 2012“ turnyrų nugalėtojas ir prizininkas, filmo apie Lietuvos gatvės šokį kūrėjas;

Šiuolaikinio šokio – Maris Pinigis, šokio teatro “Aura” vienas pagrindinių trupės šokėjų, VDU universiteto Akademinio Judesio Teatro vadovas, atlikęs vaidmenis tokiuose spektakliuose kaip “Medėjos” , “Šventasis Pavasaris”, “Metų laikai”, “Jūra”, “Drugelio Efektas”; dalyvavęs užsienio projektuose Portugalijoje, Bulgarijoje, Vokietijoje, Olandijoje; šokęs užsienio choreografų kurtuose spektakliuose;

Baletas – Indrė Puišytė. Nuo vaikystės šokio meno mokėsi ir aktyviai scenoje dalyvavo Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto studijoje. Baigusi baleto studiją Kaune toliau savo žinias gilino šokio srityje Klaipėdos universiteto Choreografijos katedroje, kur įgijo choreografijos bakalauro ir šokio magistrantūros studijas. Baigusi studijas pradėjo dirbti Kauno šokio teatre „Aura”, kur save realizuoja iki šiol. Ji yra atlikusi vaidmenis tokiuose spektakliuose kaip “Tabula Rasa”, “Sapnas Nr.5”, “Medėjos”, “Apie mus”, “Jūra”. Teatre dirba ne tik kaip šokėja, bet ir klasikinio šokio/baleto mokytoja.

„Go-go“ – Ieva Krasauskaitė. „Girls Only” merginų šokių grupės narė, šokanti jau ne vienerius metus ir geriausiai žinoma kaip Go-go šokėja ir šio stiliaus mokytoja. Ievos sukaupta kaip šokėjos patirtis Lietuvos naktiniuose klubuose bei televizijos projektuose padės kiekvienai merginai išlaisvinti savo moteriškumą bei išlavinti charizmą.

Joga – Milda Steponavičiūtė. Nuo pat vaikystės, jau beveik 16 metų su šiuolaikiniu šokiu žygiuojanti Milda savo kelyje sutiko ir gatvės šokius, iš kurių labai pamilo House stilių. Nevengianti naujovių ir norinti išbandyti jas Milda, taip pat šoka „Jazz“, baletą bei „Capoeirą“. Milda savo žinias yra įtvirtinusi įvairiuose Lietuvos bei užsienio choreografų šokio seminaruose ir projektuose.

Prie visos savo įvairių stilių bei užsiėmimų sąskaitos Milda įsirašė ir jogą. Milda Steponavičiūtė jau spėjo laimėti Lietuvos jaunimo jogos gimnastikos čempionatą. Sukaupta patirtimi ir, žinoma, talentu ji dalinasi savo jogos užsiėmimuose, kuriuose daugiausiai dėmesio skiria kūno stiprinimui, ištvermei, koncentracijai ir lankstumui. Mildai joga – tai raktas į pozityvų mąstymą ir gerą savijautą; šį raktą Milda padės surasti kiekvienam.

Kūno rengybos treniruotės – Agnė Urbaitytė. Buvusi Kauno šokio teatro “Aura” pagrindinės trupės narė, atlikusi ne vieną vaidmenį šokio spektakliuose. Savo įgautą šokio patirtį Bytome, Vienoje bei Kopenhagoje ji dalina pradedantiesiems šiuolaikinio šokio šokėjams. Agnė, praktikavusi Bikram jogą Kopenhagoje bei Vienoje, „Šokių bunkeryje” padeda pagerinti tiek dvasinę, tiek fizinę sveikatą kūno rengybos treniruotėse.

„Hip Hop“, „House“, gatvės šokiai vaikams – Marius Paplauskas. Šokantis bemaž pusę savo gyvenimo, Marius atsakingai stoja prie „Hip Hop” ir „House” šokių stilių vairo. Vienas geriausių šių dienų gatvės šokėjų bei choreografų yra įvairių Lietuvos ir užsienio turnyrų nugalėtojas: „Urban Dance“, „Urban Essentials“, „Ghetto Dance“, „Summer Battles“, „Break Boom“ ir tt.

Ilgas valandas šokių studijose plušantis Marius taip pat save tobulina įvairiuose seminaruose ir šokių projektuose. Siekiantis palikti savo įspaudą šokio pasaulyje jis atkakliai ir atsidavusiai dirba. “Šokių bunkeryje” Marius siekia, kad gatvės šokis nebūtų tik sportinė išraiška, o tai taptų išties gyvenimo būdo dalimi, ir suteiktos žinios toliau skatintų plėstis šiltai ir draugiškai esamų ir būsimų šokėjų bendruomenei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA