Per specialią operaciją sulaikyti pagrindiniai Kauno „Agurkinių” grupuotės lyderiai | Kas vyksta Kaune

Per specialią operaciją sulaikyti pagrindiniai Kauno „Agurkinių” grupuotės lyderiai

Archyvo nuotr.

Bendros policijos ir prokuratūros operacijos metu šiandien sulaikyti pagrindiniai ir svarbiausi Kauno „Agurkinių” organizuotos nusikalstamos grupuotės lyderiai ir nariai.

Po ilgą laiką trukusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnų atlikto tyrimo, kurį kontroliuoja LR Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai, surinkus pakankamai faktinių duomenų, pareikšti įtarimai apie padarytus sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, šiandien atlikti sulaikymai bei kratos, kurie nutraukė vienos iš pavojingiausių Lietuvoje, šalies ir tarptautiniu mastu veikiančios, taip vadinamos „Agurkinių” organizuotos nusikalstamos grupuotės vykdomą nusikalstamą veiklą. Sulaikymams ir kitiems veiksmams atlikti pasitelkti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” kovotojai.

Atlikus būtinus procesinius veiksmus, skirtingose Lietuvos miestuose, daugiausia – Vilniuje ir Kaune, sulaikyti asmenys, kurie pristatyti į Lietuvos kriminalinės policijos biuro patalpas. Jiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamo susivienijimo veiklos, neteisėto disponavimo labai dideliais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų, jų pirmtakais, neteisėto praturtėjimo ir kt. nusikaltimų padarymo.

Pasak Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų, po tokių sunkius ir labai sunkius nusikaltimus dariusių organizuotų nusikalstamų grupuočių ar nusikalstamų susivienijimų, kaip Telšiuose susikūrusios Vinco Šilio, Plungėje „Garbinių”, Panevėžyje „Tulpinių”, Klaipėdoje Sigito Gaidjurgio, Vilniuje „Lapinų”, „Dančenkovo”, „Taraškevičiaus”, Kauno mieste „Ramaškės”, „Daktarų” bei kt. demaskavimo, analizuojant kriminogeninę situaciją Lietuvoje organizuoto nusikalstamumo aspektu, ypatingas dėmesys kreipiamas į Kauno regioną. Čia, lyginant su kitomis apskritimis, didžiausią nerimą kelia įvykiai, susiję su šaunamųjų ginklų panaudojimu, kiti nusikaltimai, kurie vienaip ar kitaip priskiriami prie veikiančių organizuotų nusikalstamų grupių padarytų, daromų ar rengiamų nusikalstamų veikų. Turimais duomenimis, vadinama „Agurkinių” grupuotė gali būti susijusi su tam tikrais, visuomenei pavojingais nusikaltimais, padarytais panaudojant šaunamuosius ginklus ir smurtą.

Vienas svarbiausių Lietuvos kriminalinės policijos biuro uždavinių yra labai sunkių ir sunkių nusikaltimų, taip pat nusikalstamų veikų, sukeliančių platų atgarsį ar darančių didelę žalą valstybei bei asmenims, taip pat organizuotų nusikalstamų grupuočių, susivienijimų ir jų dalyvių daromų ir padarytų nusikalstamų veikų užkardymas, atskleidimas ir tyrimas. Atsižvelgiant į tai Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniuose pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pil. S. V. vadovaujamo „Agurkinių” nusikalstamo susivienijimo veiklos, tiriami iki šiol įvairiuose šalies regionuose neišaiškinti nusikaltimai, kurių padarymas siejamas su minėto susivienijimo nusikalstama veikla. Pareigūnų turimais duomenimis, tiriami nusikaltimai padaryti ne tik Kauno apskrityje ar kituose šalies regionuose, bet ir užsienio valstybėse. Aiškėja vis naujų nusikalstamos veiklos epizodų, dėl ko ikiteisminis tyrimas bus sudėtingas ir didelės apimties.

Pareigūnai kreipiasi į Kauno regiono ir visos Lietuvos gyventojus prašydami atsiliepti nukentėjusius nuo šių nusikalstamo susivienijimo veiksmų arba žinančius ir galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos apie asmenis, priskiriamus „Agurkinių” nusikalstamam susivienijimui, jų padarytus ar daromus nusikaltimus, ryšius, nusikalstamu būdu įgytą turtą, kitas reikšmingas aplinkybes.

Informaciją galima suteikti anoniminiu Policijos departamento prie VRM telefonu Vilniuje (8 5) 272 5372, taip pat atvykus į Lietuvos kriminalinės policijos biurą (Saltoniškių g. 19, Vilnius).

Gauta informacija disponuos ir naudosis tik minėtos tyrimo grupės pareigūnai, o asmenims, suteikusiems bet kokios informacijos, garantuojamas visiškas konfidencialumas. Esant būtinybei, pareigūnai pasirengę užtikrinti ir fizinę informaciją teikiančių asmenų apsaugą, taikyti nukentėjusiems ar liudytojams anonimiškumą bei kitas apsaugos nuo nusikalstamo poveikio priemones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA