Kaune skelbiama gripo epidemija, gyventojai raginami saugotis | Kas vyksta Kaune

Kaune skelbiama gripo epidemija, gyventojai raginami saugotis

SXC nuotr.

Nuo sausio 22 d. Kaune skelbiama gripo epidemija, kuria bus siekiama pristabdyti gripo viruso plitimą.

Įvertinus iš Kauno mieste esančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų gautą informaciją, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 3-ąją metų savaitę pasiekė epideminį lygį ir siekia 122,5 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę. Nuo sausio 22 d. skelbiama gripo epidemija, kuria bus siekiama pristabdyti gripo viruso plitimą.

Per trečiąją metų savaitę užregistruota 307 gripo atvejai, per antrąją savaitę jų buvo 66. Daugiau kaip pusė visų sergančiųjų yra vaikai, iš sergančiųjų gripu vaikai sudaro 23 proc. Per trečiąją savaitę Kauno mieste dėl gripo hospitalizuota dvigubai daugiau nei antrąją savaitę – 28 asmenys, iš jų 4 vaikai iki 2 metų amžiaus, 8 vyresni vaikai, ir 4 nėščiosios. Intensyviosios terapijos skyriuose gydomas tik 1 vaikas nuo 2 metų iki 17 metų amžiaus.

Kad gripas atkeliavo į Kauną, parodė jau 2-osios savaitės gripo laboratoriniai tyrimai, kai per savaitę buvo nustatyti 14 A(H1) tipo gripo virusų iš Kauno mieste paimtų mėginių. Tai pirmieji teigiami gripo tyrimų atsakymai šį sezoną Kauno mieste.

Paskutinį kartą gripo epidemija Kauno mieste buvo paskelbta nuo 2011 m. sausio 17 d. iki 2011 m. vasario 22 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA