Leidimo stovėti senamiesčio gyventojui išduoti negali, nes tai pažeistų kitų asmenų teises | Kas vyksta Kaune

Leidimo stovėti senamiesčio gyventojui išduoti negali, nes tai pažeistų kitų asmenų teises

Kas vyksta Kaune nuotr.

Specialus leidimas statyti automobilį prie namų, jei gyvenamoji vieta yra prie apmokestintų gatvių ir aikštelių, pasitarnauja ne visiems Kauno senamiesčio gyventojams. Kaunietis Antanas Gadeikis piktinosi, kad savo automobiliui vietos netoli namų vis dar neturi, nes gyvena gatvėje, kur draudžiama sustoti, o “Automobilių stovėjimo aikštelės” darbuotojai iš jo tiesiog tyčiojasi, laiške išsiųstame naujienų portalams rašo kaunietis.

Vyriškio teigimu jis parašė prašymą gauti gyventojo leidimą statyti automobilį šalia namų, tačiau gavo neigiamą atsakymą, nes namas, kuriame gyvena, yra kelio ženklo Nr. 332 „Sustoti draudžiama“ galiojimo zonoje. „Daugumai žmonių yra aišku – jei negali mašinos pastatyti prie namo, ją statai už kelių metrų. Tačiau VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ teigia, kad už kelių metrų nuo namo leidimo mūsų šeimai neišduos, nes namas stovi ne mokamo parkavimo zonoje. Natūralu – ten išvis sustoti draudžiama“, – laiške rašo vyriškis.

Jis pasakojo, kad leidimo statyti automobilio keliais metrais toliau nuo namo VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ jam išduoti negali, nes esą jo šeima ten nėra deklaravusi gyvenamosios vietos.

Norėdamas gauti leidimą, A. Gadeikis kreipėsi ir į savivaldybės administraciją bei transporto skyrių, tačiau, jo teigimu, atsakymas visur buvęs toks pat. „Vienas iš daugelio keistumų šitoje istorijoje yra tas, kad savivaldybė, įkūrusi VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“, neturi jokių svertų ją kontroliuoti. Praėjusių metų pabaigoje seniūnas pasiūlė šiemet vėl parašyti prašymą, neva turėtume jau gauti. Deja, leidimas išduotas nebuvo vėl dėl tų pačių priežasčių“.

Vyriškis piktinosi, kad turėdamas daugiavaikę šeimą, negali gauti leidimo šalia namų statyti automobilio. „Priminsiu, kad esame daugiavaikė šeima su mažamečiais vaikais. Šiuo metu vaikams 6 metai, 2 metai ir 3 mėnesiai. Ir nežinau, graudu ar juokinga matyti, kai tėvas ar mama vienoj rankoj neša vieną vaiką, kitoj pirkinius iš parduotuvės ar terbelę su vaikų rūbais, bando stumti vežimą, tuo pačiu už rankos bando prilaikyti griūvantį kitą vaiką. Ir šitaip klampoja per sniegą per visą kvartalą, iki kur nemokamai gali statyti savo šeimos automobilį“, – rašė jis.

Portalui Delfi.lt susisiekus su VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovu Vytautu Bakša, šis teigė, kad kol kas gyventojas statyti automobilį gali nebent dar neapmokestintose aikštelėse.

V. Bakša nurodė, kad suteikti leidimą gyventojui statyti prie kito, netoliese esančio, o ne prie jo gyvenamojo namo, negalima. „Matot, šitas namas yra „stovėti draudžiama“ stovėjimo zonoje. Vadinasi, jam leidimas nepriklauso, o išduoti leidimą prie kito namo negalima, kadangi tai pažeis kitų asmenų teises“, – kalbėjo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA