VDU šiandien atverė duris rekordiniam moksleivių skaičiui (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

VDU šiandien atverė duris rekordiniam moksleivių skaičiui (atnaujinta)

vdu.lt nuotr.

Jau ketvirtus metus vykstanti „Moksleivių diena Vytauto Didžiojo universitete“ kiekvienais metais sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Šiandien universitetą užplūdo beveik 1200 moksleivių, jų tėvelių ir mokytojų iš visos Lietuvos.

„Moksleivių dienų“ programoje numatyta gausybė renginių, paskaitų, susitikimų, eksperimentų, tačiau ypatingo populiarumo sulaukė lapkričio mėnesį vykusio renginio „Matuokis profesiją“ tęsinys. Šį kartą jauni žmonės gali pabendrauti su fotografu Romualdu Požerskiu, teisininku Andriumi Būdvyčiu, socialine darbuotoja Dovile Jankūnaite, „CinemaAds“ kino reklamos agentūros direktoriumi Mantvidu Žalėnu, psichologe Aina Adomaityte, verslo konsultante Aušra Pažėraite, LRT televizijos žurnalistu Andriumi Baranovu,  matematiku bei „Omnitel“ klientų lojalumo koordinatoriumi Kęstučiu Jasiulevičiumi bei filologu Stefano M. Lanza. Patarimais, kaip nesuklysti renkantis specialybę, su moksleiviais dalinasi ir organizacijos „Kitas variantas“ lektoriai.

„Domiuosi teise, tačiau dar nesu apsisprendusi dėl savo ateities profesijos. Dalyvavau viename iš anksčiau vykusių „Matuokis profesiją“ susitikimų – buvo labai įdomu, lektorius ne tik pasakojo apie savo darbo subtilybes, bet ir diskutavo su auditorija. Tikiu, kad šiandieninis renginys bus ne mažiau naudingas renkantis savo gyvenimo kelią“, – pasakojo VDU Rasos gimnazijos dešimtokė Gabija Norvaišaitė.

Į „Moksleivių dienas“ susirinkę moksleiviai minėjo, kad jiems labai aktualu pasikalbėti su dominančių specialybių atstovais bei gauti informacijos apie studijų dalykus „iš pirmųjų lūpų“. Daugelis akcentavo anglų kalbos bendrųjų pasiekimų testą kaip puikią galimybę pasitikrinti žinias, domėjosi užsienio kalbų pristatymais, džiaugėsi galimybe pamatyti VDU bendrabutį bei kitas universiteto erdves.

„Moksleivių dienoje VDU“ tradiciškai šurmuliuoja dešimties fakultetų mugė, kurioje kiekvienas gali pabendrauti su norimo fakulteto atstovais ir sužinoti daugiau apie studijas bei studijų programas. Nuo pat ryto moksleiviai gali susipažinti su dauguma universitete veikiančių kolektyvų ir klubų, Studentų atstovybe, atlikti įvairiausius eksperimentus. Siūlomi universiteto dėstytojų ir kviestinių svečių užsiėmimai bei diskusijos. Moksleiviai turi galimybę atlikti karjeros testą, kuris padeda jaunimui geriau save pažinti ir apsispręsti renkantis profesiją.

„Moksleivių dienų“ metu taip pat veikia užsienio kalbų ir kultūrų oazė, kurioje renginio dalyviai gali susipažinti su įvairiomis pasaulio kalbomis ir kultūromis, dalyvauti įvadinėse užsienio kalbų pradžiamokslio pamokėlėse, kurių daugumą veda gimtakalbiai dėstytojai.  Be to, šioje oazėje galima sužinoti  apie tarptautinių mainų galimybes studijuojant Vytauto Didžiojo universitete.

Apsilankiusieji taip pat kviečiami pažinti VDU erdves – šiemet kviečiama iš arčiau apžiūrėti vieną iš universiteto bendrabučių, biblioteką ir jos išteklius, naujai įkurtą universitetinį VDU teatrą.

„Džiaugiamės, kad moksleivių domėjimasis universitetu kiekvienais metais tik didėja. Iš tiesų tai puiki galimybė pajusti universiteto dvasią, sužinoti visas galimybes, kurias turi mūsų studentai bei sudalyvauti daugybėje įdomių veiklų. Mokytojai taip pat nenuobodžiauja – jiems vyksta specialūs seminarai“, – pasakojo VDU Studijų marketingo tarnybos direktorė Justina Šimkevičiūtė.

15 val. renginys bus iškilmingai uždarytas gyvai koncertuojant Alice Way ir vaišinantis šventiniu tortu. Visų moksleivių laukia staigmena – „Svajonių specialybių paštas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA