Kaune sugrįžtama prie senosios parkavimo tvarkos, tolerancijos riba panaikinta | Kas vyksta Kaune

Kaune sugrįžtama prie senosios parkavimo tvarkos, tolerancijos riba panaikinta

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno politikai šiandien nusprendė panaikinti lapkritį priimtą 10-ies minučių terminą, per kurį vairuotojai galėjo susimokėti už automobilio parkavimą centrinėje miesto dalyje ir klinikų prieigose. Nuo šiol, vairuotojai norintys būti tikri, kad nepateks į kontrolierių akiratį, turės parkavimo bilietėlį išsiimti greičiau.

Praėjusių metų lapkritį Kauno taryba pakeitė anksčiau galiojusią tvarką įrašydami į nuostatas 10-ies minučių tolerancijos ribą, per kurią vairuotojai turėjo susimokėti už stovėjimą.

Viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pavaduotojas Vygantas Gudėnas po priimto sprendimo sakė, kad šis terminas prieštaravo įstatymui ir pažeidė konstituciją.

Keičiant šį sprendimą taryboje kilo sumaištis, tarybos nariai dar kartą prisiminė darbuotojų, vykdančių rinkliavos kontrolę, kompetencijos klausimą, tačiau nepaisant to, prieš kelis mėnesius priimtas nutarimas buvo panaikintas ir dabar pati viešoji įstaiga galės spręsti, kada vairuotojai pažeidė parkavimo tvarką.

Po lapkritį priimto sprendimo „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė kauniečių pastebėjimai, jog šie pakeitimai dėl tolerancijos nėra vykdomi, kontrolieriai informuodavo vairuotojus, kad vykdomas eksperimentas, o šiandien įstaigos direktoriaus pavaduotojas V. Gudėnas patikino, kad anksčiau priimto nutarimo vykdyti nebuvo įmanoma, todėl ir buvo kreiptasi į Kauno miesto tarybą dėl jo pakeitimo sugrąžinant senąją tvarką.

Kauniečiams ir visiems skaitytojams pateikiame dokumento kopiją, kuriuo „Automobilių stovėjimo aikštelės” kreipėsi į miesto politikus dėl tvarkos keitimo

Automobilių stovėjimo aikštelės raštas dėl 10min tolerancijos panaikinimo

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA