Skaitytojos įspėjimas: Kauno autobusų stoties požeminėje perėjoje – ekshibicionisto išpuolis | Kas vyksta Kaune

Skaitytojos įspėjimas: Kauno autobusų stoties požeminėje perėjoje – ekshibicionisto išpuolis

SXC nuotr.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojai praneša, kad šiandien apie 16:20 val, Vytauto prospekto autobusų stoties požeminėje perėjoje vyriškis, kaip įtariama, ekshibicionistas, kabinėjosi prie praeivių ir demonstravo savo nuogą kūną. Kaip mums pasakojo skaitytoja, aukštas skustagalvis vyriškis, kuriam virš 30 metų, buvo apsirengęs treningais, kabinėjosi prie praeivių, trukdė praeiti, bandė užtverti kelią.

Ekshibicionizmas – tai lytinis nukrypimas demonstruoti savo lytinius organus. Tai labiau būdinga vyrams, kadangi moterų anatomija nėra tam pritaikyta. Vyras apsinuogindamas susijaudina, pajunta erekciją ir kartais spontanišką orgazmą. Kai kuriuos vyrus labai jaudina pats moters išgąstis pamačius jo nuogą varpą. Į ekshibiocionizmą dažniausiai linkę jauni ar vidutinio amžiaus vyrai, užimantys visuomenėje tam tikrą padėtį, bent jau pusė jų – pakankamai gabūs, didesnė dalis turi šeimą. Šis nukrypimas dažniausiai atsiranda dėl nemalonios monotonijos; tokie vyrai būna nedrąsūs, neagresyvūs, bet bailūs, jaučiantys nevisavertiškumo kompleksą arba ypatingai drovūs.

Demonstruodami savo lytinius organus, jie nori parodyti savo vyriškumą, tačiau nesuvokia, kad tai naivu, nesugeba paaiškinti, ką tuo metu jaučia. Geismas nuvaro į įprastinę apsinuoginimo vietą, ir viskas vyksta savaime. Teisiniu pagrindu ekshibicionizmas viešumoje draudžiamas (daugelyje šalių traktuojama kaip smulkus chuliganizmas), tačiau skiriant bausmę būtina remtis psichologo ir psichiatro tyrimų išvadomis. Dažnai tokių asmenų pakeisti negalima, todėl veiksmingesnė priemonė yra pačios „aukos“ abejingumas.

„Kas vyksta Kaune” ragina pastebėjusius panašius atvejus ne tik pranešti žiniasklaidai, bet apie įvykius informuoti ir policiją telefonu 112, kuri galės operatyviai reaguoti į informaciją ir imtis atitinkamų priemonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA