Kauno menininkai rinkosi į išskirtinį „Baltą vakarą“ | Kas vyksta Kaune

Kauno menininkai rinkosi į išskirtinį „Baltą vakarą“

Kristinos Čyžiūtės nuotr.

Kauno tekstilininkų ir dailininkų gildijos galerijoje „Balta“ (nuo 2012 gruodžio 7 d. iki vasario 2 d.) vyksta jubiliejinė balto kūrinio paroda „SPALVA – NUOTAIKA – SIMBOLIS“. Joje dalyvauja daugiau kaip penkiasdešimt skirtingų sričių Lietuvos menininkų. Joje autoriai eksponuojantys savo meno kūrinius turėji galimybę būti pripažintais geriausio kūrinio autoriais.

Sausio 11 d. vyko konkurso uždarymo renginys, jau tradicija tapęs „Baltas vakaras“. Renginyje dalyvo dauguma savo darbus eksponuojančių menininkų. Į šį tradicinį vakarą buvo pakviestas ir Kauno meras Andrius Kupčinskas su žmona, Kauno ceremonmeisteris K. Ignatavičius, kiti Kauno politikos ir kultūros atstovai.

Balsavimas buvo paskelbtas iškart atsidarius balto kūrinio parodai. Grand Prix nominacija apdovanotas Antanas Obcarskas. Dailininko darbas „Akriliniai rašmenys – VII“ surinko daugiausiai galerijos lankytojų ir profesionalių menininkų simpatijų.

Renginyje taip pat buvo apdovanoti menininkai – Ona Staskevičienė už medžiagos ir formos dermę, Valdas Kurklietis už unikalų temos atskleidimą, bei Gediminas Pašvenskas už dviejų priešybių sugretinimą.

„Baltas vakaras“ baltai nušvietė galeriją, balti kūrinių atspalviai žaidė tarpusavyje ir visa vakarą kalbėjosi tarpusavyje. Buvo pristatytas balto kūrinio katalogas „SPALVA – NUOTAIKA – SIMBOLIS“, kurio finansavimas leidybai gautas iš Kultūros rėmimo fondo.

Šis leidinys atskleidžia XXI a. meno kūrinių sintezę. Pristatoma daugiau nei 50 kūrinių sukurtų tema „SPALVA – NUOTAIKA – SIMBOLIS“. Vyraujanti balta spalva suteikia išskirtinumo, paslapties ir intrigos atspalvį. Katalogas demonstruoja, kaip skirtingos meno nišos (keramika, tapyba, grafika, tekstilė ir kitos) prabyla į žmogų apie spalvos žaismą, nuotaikos (ne)buvimą ar simbolio slėpinio svarbą.

Tyrai balto vakaro metu buvo apdovanoti menininkai ir žmonės labiausiai prisidėję prie Kalėdinės eglės sukūrimo. Padėkas ir apdovanojimus gavo auksinius angelus sukūrę menininkai – Romualdas Čarna, Egidijus Rudzinskas, Jolanta Šmidtienė, Elena Balsiukaitė-Brazdžiūnienė, Lina Jonikė, Modestas Malinauskas, Miglė Kosinskaitė, Gaila Akelienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA