Pagirtinai kovojęs Kauno Žalgiris paskutinėmis sekundėmis pralaimėjo Madride (video) | Kas vyksta Kaune

Pagirtinai kovojęs Kauno Žalgiris paskutinėmis sekundėmis pralaimėjo Madride (video)

Madrido sporto rūmuose Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pademonstravo begalinį ryžtą ir sukūrė ypatingo grožio rungtynes, tačiau antrą kartą iš „Top 16“ išvykos mūsiškiai grįš pralaimėję vienu tašku. Žalgiriečiai Eurolygos „Top 16“ etapo trečiojo turo rungtynėse nusileido Madrido „Real“ komandai 74:75 (23:18, 17:22, 12:14, 22:21), skelbia Zalgiris.lt.

Pirmosiomis minutėmis kauniečiai pribloškė varžovus. Jau 20-ąją sekundę Marko Popovičius įskraidino tritaškį, kitoje atakoje Jeffas Foote‘as sumetė baudas, o Popui perėmus kamuolį Tremmellas Dardenas pelnė lengvus taškus – 7:0. Tuomet „Real“ gretose iniciatyvos ėmėsi 5 taškus pelnęs Rudy Fernandezas, bet „Žalgiris“ ir toliau puikiai žaidė puolime: M.Popovičius perdavė kamuolį J.Foote‘o dėjimui, o Paulius Jankūnas iškišo perdavimą M.Popovičiui (11:5). Po dar vieno M.Popovičiaus perimto kamuolio ir T.Dardeno metimo atšokus svečiai pirmavo 13:5. Aikštelėje pasirodęs Rimantas Kaukėnas iškart prasiveržimu su pražanga užbaigė ataką, o po minutės jis atliko perdavimą ir taikliam Kšištofo Lavrinovičiaus tritaškiui, po kurio „Žalgiris“ įgijo 10 taškų persvarą – 19:9. Visgi po to žalgiriečių antpuoliai pradėjo strigti ir „Real“ ekipa po truputį ėmė mažinti skirtumą. Pasinaudodami viršytų kauniečių pražangų limitu ir kvailokais mūsiškių sprendimais stabdyti varžovus vidury aikštės, ispanai priartėjo 18:20. Pirmąjį kėlinį tritaškiu su sirena baigė Oliveris Lafayette‘as – 23:18.

Antrojo kėlinio pradžioje buvęs žalgirietis Martynas Pocius priminė apie save prasiverždamas po krepšiu ir įmesdamas tritaškį su pražanga, tačiau „Real“ į priekį kol kas neišsiveržė, nes R.Kaukėnas įveikė to paties M.Pociaus gynybą bei tritaškį pataikė Ibrahimas Jaaberas – 28:24. Madrido ekipa persvėrė rezultatą po kelių minučių, bet po dviejų M.Popovičiaus tritaškių svarstyklės vėl laikinai pakrypo į mūsiškių pusę – 34:32. Tada šeimininkai pelnė 4 taškus iš eilės ir to paties sulaukė iš žalgiriečių – Mario Dealšas įmetė iš vidutinio nuotolio, kamuolį perėmęs T.Dardenas įdėjo po gražaus M.Popovičiaus perdavimo – 38:36. Po to dar vieną perdavimą išpildė J.Foote‘as, šįkart kamuolio sulaukęs iš O.Lafayette‘o (40:38). Paskutinės antrajame kėlinyje „Real“ atakos metu M.Delašo blokavo Jaycee Carrollo tritaškį metimą, bet madridiečiai sugebėjo atkovoti aštuntąjį kamuolį po „Žalgirio“ krepšiu ir įpusėjus mačui rezultatas buvo lygus – 40:40.

Kaip ir rungtynes, trečiąjį kėlinį taikliu tritaškiu pradėjo M.Popovičius. Tris minutes žalgiriečiai išlaikė savo krepšį sausą ir Popas dar pridėjo du baudos metimus (45:40), bet po to „Real“ pelnė 4 greitus taškus – 44:45. M.Popovičius su tuo nesitaikstė: iš pradžių jis iškišo perdavimą įdėjusiam į krepšį J.Foote‘ui, po to pats įmetė tolimą tritaškį – 50:46. Apsigynus laisvas prametė M.Popovičius, o vietoje padidintos persvaros kauniečiai sulaukė dviejų tritaškių į savo krepšį. Trečiojo kėlinio pabaigoje du taškus pelnė K.Lavrinovičius, bet „Žalgiris“ atsilikinėjo 52:54.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui M.Delašas išlygino rezultatą. Pašokdinęs varžovą, kuris nusileido ant jo, po to baudas sumetė R.Kaukėnas, už minutės dar pridėjęs ir tritaškį – 59:59. Tada dvi minutes abi ekipos nepelnė taškų, užtat joms prabėgus J.Carrollas ir O.Lafayette‘as apsikeitė staigiais tritaškiais – 62:62. „Žalgirio“ įžaidėjas dar ir privertė Felipę Reyesą prasižengti puolime, o tuo nepatenkintas Sergio Llullas užsidirbo techninę pražangą. Ją vieno taško pranašumu pavertė R.Kaukėnas (63:62), bet sužvėrėjęs S.Llullas atsakė 5 taškais iš eilės – 67:63. Žalgiriečiai nepasimetė ir šaltakraujiškai sužaidęs O.Lafayette‘as pelnė 5 taškus iš eilės – 68:67. Ypatingo atkaklumo rungtynėse dar kartą rezultatą persvėrė Rudy Fernandezo tritaškis (70:68), tačiau M.Popovičius iškart išlygino santykį – 70:70. Neatsikovoję kamuolio žalgiriečiai prasižengė prieš taškus pelniusį F.Reyesą, bet šis baudą prametė – 72:70. Nors likus žaisti minutę K.Lavrinovičius prametė tritaškį, jis pats perėmė kamuolį ir uždirbo nesportinę pražangą. Kšištofas sumetė baudas (72:72), bet žalgiriečiai prarado kamuolį. Sugebėjus apsiginti O.Lafayette‘as buvo specialiai sustabdytas pražanga ir realizavo baudos metimus – 74:72. Paskutinei atakai „Real“ turėjo 8 sekundes ir jas išnaudojo su kaupu, kai tritaškį iš kampo pataikė Sergio Rodriguezas – 75:74. „Žalgiriui“ dar liko pusketvirtos sekundės ir M.Popovičius išmetė tritaškį, kuris, deja, tikslo nepasiekė ir „Real“ krepšininkai šventė pergalę 75:74.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA