Netrukus duris atvers ambicingas jauno virėjo projektas Kaunui – “Vakarienės namai“ | Kas vyksta Kaune

Netrukus duris atvers ambicingas jauno virėjo projektas Kaunui – “Vakarienės namai“

"Vakarienės namai" archyvo nuotr.

Kaunas pamažu tampa vis patrauklesnis miestas savo gyventojams ir svečiams, viliojamiems naktinių linksmybių klubuose – šioje nišoje Kauno verslininkai puikiai išnaudojo galimybes, ir dabar Kaunas gali didžiuotis, pranokęs Vilnių, nes vis dažniau vilniečiai ar kitų miestų svečiai Kauną renkasi savo linksmybėms. Gaila, to paties dar negalime pasakyti apie valgymo kultūrą. Ir, nors būtų galima surasti keletą savo interjeru ar patiekalų kokybe ir skoniu išsiskiriančių vietų, tačiau tenka pripažinti, kad kainos ir kokybės santykis dažnai būna „persūdytas“. Tačiau jau greitai kauniečiai bus pakviesti įvertinti visiškai naujo formato restoranėlį, įkurtą pamažu gyvėjančiame Aleksote.

„Vakarienės namai“ – alternatyvų Kaune neturinti vieta, įkurta jauno ir ambicingo virtuvės šefo. Tik vakarais restorano duris atversiantis šefas svečiams ketina ruošti išskirtinio skonio ir neįprastų derinių patiekalus, kurie įtiktų ir tikriems gurmanams. „Mėgstu tai, kas neįprasta, pavyzdžiui lašiša su baltuoju šokoladu ar šviežios braškės su jaunais ridikėliais. Svarbiausia, kad visi produktai būtų švieži ir kokybiški, nupirkti tik tam vakarui. Geriau šiek tiek pritrūkti, negu kaupti atsargas sandėliuke. Maisto gaminimas – tikriausias menas,“ – komentuoja šefas.

Restoranas orientuosis į geriausių Europos virėjų gretas, neprisirišdamas prie konkretaus meniu – kiekvieną vakarą svečiams bus siūlomos naujos skonių variacijos. Atsižvelgiant į sezoniškumą, galimybę gauti šviežius produktus, ypatingus svečių pageidavimus ir kūrybines šefo idėjas.

Ir atidarymas šios vietos išskirtinis – šefo Tomo patiekalai bus pristatomi ant podiumo su jaunų, jau pripažintų dizainerių drabužiais ir papuošalais, skambant gyvai pianino muzikai. „Norime apjungti kelias meno rūšis, nes tai gurmaniškas vakaras ne tik gomuriui ir akims, bet ir duoklė svečių ausims bei uoslei. Tiesiog kitoks skonis, kvapas ir vaizdas“ – atidarymo šventės planais dalinasi T. Ragauskas. Atidarymo šventėje bus pristatoma ir tame pačiame pastate įsikūrusios „Lietuvos Gurmano“ krautuvėlės delikatesai, degustuojama produkcija.

Atidarymo vakaras vyks sausio 12 dieną, 18.00 valandą, Veiverių g. 61.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA