Už stovėjimą šventiniu laikotarpiu mokėję pinigų neatgaus, rinkliavos rinkėjai nežino, kiek pinigų surinkta | Kas vyksta Kaune

Už stovėjimą šventiniu laikotarpiu mokėję pinigų neatgaus, rinkliavos rinkėjai nežino, kiek pinigų surinkta

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kiekvienais metais šventiniu laikotarpiu Kaune nereikėjo mokėti už automobilių statymą apmokestintose vietose. Visgi mokėjimo automatai veikė, o kai kurie vairuotojai už stovėjimą susimokėjo. Kauno savivaldybės įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovai įsitikinę, kad patys vairuotojai kalti, jog nesekė informacijos ir susimokėjo už mašinų statymą. Bet kokiu atveju, pinigai vairuotojams nebus grąžinami, o „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovai net nežino, kiek pinigų buvo surinkta, šiandien skelbia portalas delfi.lt.

2012 m. gruodžio 27, 28 ir 31 dienomis galiojo Kauno tarybos sprendimas atleisti vairuotojus nuo rinkliavos už automobilių statymą. Savivaldybės įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovai teigia, jog neturi informacijos kiek lėšų už automobilių stovėjimą surinkta šventiniu laikotarpiu.

„Jeigu rinkliava nerenkama, mes nevykdome kontrolės ir nevykdome apskaitos. Kadangi tie pinigai eina į biudžetą… Tai šiuo atveju… Mes galime pasakyti tada, kada renkame“, – teigė „Automobilių stovėjimo aikštelių“ rinkliavos kontrolės skyriaus viršininkas Vytautas Bakša.

Kauno miesto tarybos opozicijoje esančio visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ nariai kreipėsi į miesto tarybos Kontrolės komitetą su prašymu išsiaiškinti, kodėl buvo neapskaitomi vairuotojų sumokėti pinigai.

„Kas vyksta Kaune” jau anksčiau rašė apie šią susidariusią situaciją. Tuomet įmonės atstovai aiškino, kad tarybos potvarkis priimtas per vėlai, nebuvo laiko tinkamai pasiruošti ir perprogramuoti mokėjimo aparatus, tačiau įsigilinus į situaciją ir peržiūrėjus teikiamų potvarkių datas, jų patvirtinimus taryboje galima daryti prielaidą, kad „Automobilių stovėjimo aikštelės” net nebandė spręsti šios situacijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA