Arvydą Sabonį šokiravo generalinio sekretoriaus sulaikymas | Kas vyksta Kaune

Arvydą Sabonį šokiravo generalinio sekretoriaus sulaikymas

Archyvo nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos ir Panevėžio apygardos prokuratūros vykdomas tyrimas dėl Panevėžio viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijos ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno sulaikymas pribloškė LKF darbuotojus. M. Balčiūnas aktyviai dirbo įvairiose srityse, koordinavo derybas su esamais ir potencialiais federacijos rėmėjais, turėjo dalyvauti daugelyje svarbių susitikimų, todėl jo darbus teko skubiai perimti kitiems žmonėms, skelbiama Lietuvos krepšinio federacijos išplatintame Arvydo Sabonio pranešime.

M. Balčiūnui pateikti įtarimai mus šokiravo, nes LKF sutartis su Panevėžio savivaldybe nebuvo sudaryta slapta — ji buvo svarstoma šio miesto taryboje, visi miesto politikai, savivaldybės teisininkai ją nagrinėjo, dėl jos buvo balsuojama.

LKF iki šiol pildė visus savo sutartimi prisiimtus įsipareigojimus. Visi žino, kad Panevėžyje pagal sutartį vyko „EuroBasket 2011“ grupės varžybos, šiame mieste ir toliau kasmet rengiame daug įvairių krepšinio renginių. 2012-aisiais čia vyko Europos 16-mečių vaikinų čempionatas, kontrolines rungtynes žaidė įvairaus amžiaus rinktinės, susitiko Lietuvos ir Latvijos moterų nacionalinės komandos.

Šiais metais Panevėžyje vyks pasaulio merginų jaunimo (iki 19 metų) čempionatas. Be to, Panevėžio reklamą visi krepšinio gerbėjai matė arenose per Lietuvos rinktinių rungtynes, miesto herbas buvo patalpintas ir ant nacionalinės vyrų komandos treniruočių aprangos. Mes savo įsipareigojimus vykdome, todėl prokurorų pareiškimas, kad neva buvo išankstinis susitarimas dėl sutarties nevykdymo, labai nustebino ir šokiravo.

Jokia sporto federacija negali tinkamai vykdyti veiklos be generalinio sekretoriaus, nes tam tikrus įgaliojimus turi tik jis ir prezidentas. Jau rytoj įvyks neeilinis LKF vykdomojo komiteto posėdis, kuriame generalinio sekretoriaus įgaliojimai bus suteikti kitam LKF darbuotojui.

Be to, LKF Vilniaus ir Kauno biuruose apsilankę pareigūnai paėmė dalies darbuotojų kompiuterius, kai kuriuos dokumentus. Tai labai apsunkina darbą, tačiau LKF veikla nesustojo. Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriame dviems artėjantiems renginiams — sausio 17 dieną Vilniuje vyksiančiai 2013 metų pasaulio merginų jaunimo čempionato burtų traukimo ceremonijai ir Eurolygos jaunių (iki 18 metų) turnyrui, kuris sausio 24-26 dienomis vyks Šiauliuose.

Derinami svečių, komandų atvykimo tvarkaraščiai, apgyvendinimo, transporto ir kiti klausimai, vakar pradėjome žiniasklaidos akreditaciją į burtų traukimo ceremoniją. Be to, LKF rengia moterų ir vyrų taurės turnyrus, nuolat vyksta rėmėjų paieška, derinami kiti klausimai. Veiklos yra labai daug ir jai susiklosčiusi padėtis įtakos neturės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA