„Nemuno žiedo sprinto“ 5-ajame etape laukė ledo spąstai | Kas vyksta Kaune

„Nemuno žiedo sprinto“ 5-ajame etape laukė ledo spąstai

Organizatorių nuotr.

Praėjusį sekmadienį, sausio 6 dieną, „Nemuno žiedo“ lenktynių trasoje vyko „Sprinto ir slalomo čempionato“ penktasis etapas. Gausiai susirinkusiųjų – net 95 dalyvių – laukė ypač sudėtingas trasos ruožas, padengtas ledu ir išvažinėtu sniegu.

Nors pastarosiomis dienomis didelių kritulių nebuvo, tačiau per šalia trasos miškeliu besidriekiantį kelią nutiesta sprinto trasa tapo čiuožykla. Čia lenktynininkams teko sukaupti visus savo vairavimo sugebėjimus, kad neužklimptų šalikelės pusnyse. Geriausius laikus pasiekė tie dalyviai, kurie važiavo išmintingai.

Vienas tokių buvo bene jauniausias viso čempionato dalyvis Simonas Urbonas. Jis, su visais keturiais ratais varomu Subaru automobiliu, sėkmingai priešinosi kur kas vyresniems ir labiau patyrusiems konkurentams ir užėmė trečią vietą. Antras šioje klasėje buvo Ugnius Žiedavičius su galingu Mitsubishi Lancer EVO. O triumfavo Subaru vairuojantis Gytis Vaitulionis, trasą įveikęs per 2 minutes ir 47 sekundes.

Priekiniais ratais varomų automobilių klasėje triumfavo toli gražu ne galingiausi. Pirmą vietą užėmė mažutį Renault Clio vairuojantis Vidas Valuckas. Antras liko Ramūnas Brazaitis su Mazda MX6, o trečias – Saulius Andrulis su Ford Fiesta.

Ypač komplikuotas ledinės trasos dalies įveikimas buvo automobiliams, varomiems galiniais ratais. Giedrius Čiudaras su BMW trasą įveikė lygiai per 3 minutes. Ir jis buvo 13 sekundžių lėtesnis, nei visais keturiais ratais varomų automobilių klasės lyderis.

Kur kas didesnė įtampa tvyrojo slalomo lenktynių bendrojoje įskaitoje. Čia, visuose penkiuose lenktynių etapuose, dalyvavęs Saulius Žemgulys kiekvieną kartą į renginį važiuoja iš Klaipėdos. Jo trasos įveikimo laikai kiekvieną kartą vis gerėja. Taip Saulius nustumia FWD klasės lyderį Justiną Akelį į žemesnę poziciją, kas jam būdavo neįprasta pirmuosiuose etapuose.

Iki Nemuno žiedo „Sprinto ir slalomo čempionato“ pabaigos liko vos trys etapai, tačiau aiškių lyderių sprinto lenktynėse kol kas nėra. Pirmą vietą bendroje įskaitoje užima Vidas Valuckas su Renault Clio. Bet jis tik dešimčia taškų lenkia Lina Kriūną.

Sekantis, šeštasis Nemuno žiedo „Sprinto ir slalomo čempionato“ etapas vyks sausio 20 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA