Į Raudondvario pilį atkeliaus A. Barzdžiaus fotografijų paroda „Važiuok, fiksuok, neemigruok” | Kas vyksta Kaune

Į Raudondvario pilį atkeliaus A. Barzdžiaus fotografijų paroda „Važiuok, fiksuok, neemigruok”

Prasidedant paskutiniajam žiemos mėnesiui, Raudondvario pilį papuoš fotografo Algimanto Barzdžiaus darbų paroda „Važiuok, fiksuok, neemigruok”.

„Didžioji dalis ligšiolinės Algimanto Barzdžiaus kūrybos priklauso reportažinės fotografijos sričiai. Fotografas jau daugiau kaip tris dešimtmečius bendradarbiauja su įvairiais spaudos leidiniais, tarp jų – ir svarbiausiais Lietuvos laikraščiais bei žurnalais. Dirbdamas reportažinės fotografijos srityje, autorius sukūrė darbų, kurie neapsiriboja tiesiogine spaudos fotografijos paskirtimi iliustruoti vieną ar kitą leidinį.

Kita vertus, kūrybinė A. Barzdžiaus biografija byloja jo, kaip fotografo ir kūrėjo apskritai, įvairiapusiškumą. Pastaruoju metu autoriui svarbesnė už reportažines, įvykius fiksuojančias nuotraukas tampa kūrybinė fotografija. Kūrybiniai ieškojimai atsiskleidžia estetinėje fotografijų plotmėje. Jo darbų vaizdinė forma atitinka tradicinius geros „meninės“ fotografijos reikalavimus. Išnaudodamas šviesą, grafinių elementų ritmą, estetinį įspūdį sustiprinantį kadravimą ir pagrįstai pasirinkdamas spalvotą fotografiją, autorius sukuria aiškias, lakoniškas ir kartu žiūrovo žvilgsnį sulaikančias nuotraukų kompozicijas,“ – rašo menotyrininkas Tomas Pabedinskas.

Pasak parodos autoriaus, jo eksponuojamų nuotraukų geografija apima net 13 valstybių iš skirtingų pasaulio kontinentų. Tai vaizdai iš JAV, Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Ispanijos, Olandijos, Italijos, Vatikano, Malaizijos, Maroko, Vokietijos, Belgijos ir žinoma Lietuvos. Šie darbai priskirtini estetinės fotografijos sričiai ir gali būti taikomi interjere.

Parodos atidarymas pirmiausia įvyks 2013 m. sausio 10 d. 18 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje (Vilniaus g. 41, Vilnius). Muziejuje paroda bus eksponuojama iki 24 d. Vasarį paroda bus perkelta į Raudondvario pilį (Kauno raj.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA