Filmą „Aurora” Romuvoje pristatys jo režisierė Kristina Buožytė (video) | Kas vyksta Kaune

Filmą „Aurora” Romuvoje pristatys jo režisierė Kristina Buožytė (video)

Naujausias režisierės Kristinos Buožytės filmas „Aurora“ užsienio festivaliuose jau laimėjo 11 įvairių prizų, tarp jų – geriausio europietiško fantastinio filmo apdovanojimą. Apkeliavusi pasaulį meilės drama „Aurora“ pagaliau (nuo sausio 4 d.) pradedama rodyti ir Lietuvoje. Sausio 7 d., pirmadienį, 19 val. Kauno kino teatre “Romuva” filmą pristatyti atvyks režisierė Kristina Buožytė ir aktorė Jurga Jutaitė.

Į filmo premjerą sausio 3 d. Vilniuje susirinko pilna kino teatro „Multikino“ salė, talpinanti net 500 žiūrovų. Tai buvo pirmasis kartas, kai filmą pamatė ne tik gausybė su kino ir pramogų pasauliu susijusių žmonių. Daugeliui kūrybinės grupės narių ši premjera taip pat buvo pirmoji – filmas iki šiol rodytas tik užsienio festivaliuose.

Įspūdingas, įtraukiantis, į hipnozės būseną panardinantis filmas nepaliko abejingų. Netikėtas lietuviškam kinui fantastinis žanras ir filmo tema kai kuriems kėlė net asociacijų su Jameso Camerono „Įsikūnijimu“, nors režisierė sako nuo komentarų šia tema susilaikysianti.

Filmo „Aurora“ biudžetas – daugiau nei 1 mln. eurų, jį kuriant buvo panaudota parama, gauta iš Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos, MEDIA ir Eurimages fondų, filmo kūrime dalyvavo ir Prancūzijos bei Belgijos kompanijos. „Vis dėlto, užsienyje rodant šį filmą dažnai stebėdavosi: kaip jums pavyko tai padaryti? Su kino industrija susijusiems žmonėms atrodo, kad „Auroros“ istorija, vaizdas ir efektai verti mažiausiai 6 milijonų“, – teigė filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Režisierė ir kūrybinės grupės nariai neslepia: tik didžiulė meilė kinui veda juos į priekį ir leidžia atsiduoti darbui nepaisant sudėtingų filmavimo sąlygų ir nedidelio biudžeto. Fiziškai sudėtingas scenas aktoriai Marius Jampolskis, Jurga Jutaitė, Šarūnas Bartas vaidino patys, nesinaudodami kaskadininkų paslaugomis. M.Jampolskiui teko murkdytis šaltame vandenyje, naktį bėgti nuogam per kopas, filme nusifilmavęs lietuvių kino meistras Šarūnas Bartas pats suvaidino sunkią muštynių sceną, kurios metu jam teko griūti nugara ant grindų. „Nesu tarnavęs kariuomenėje, tačiau filmuodamasis šiame filme jaučiausi panašiai“, – po premjeros sakė M.Jampolskis.

Nuo sausio 4-osios filmas pradedamas rodyti Vilniuje, kino teatruose „Multikino“, „Pasaka“ ir „Skalvija“, Kaune, kino teatruose „Cinamon“ ir „Romuva“, Panevėžyje, kino centre „Garsas“, Šiauliuose, kino teatre „Atlantis“, Alytuje, kino teatre „Dainava“. Šiek tiek vėliau filmas atkeliaus ir į Marijampolę, Ukmergę, Šilalę, Rokiškį.

Filmas pasakoja apie novatorišką mokslinį eksperimentą: tyrėjai stengiasi užfiksuoti ir perduoti informaciją tarp dviejų žmonių smegenų ląstelių jiems realiai vienas kito nepažįstant. Šiame tyrime dalyvaujantis jaunas vyras Lukas (akt. Marius Jampolskis) ir į eksperimentą įtraukta komoje gulinti mergina Aurora (akt. Jurga Jutaitė) sąmonės pasaulyje patiria stulbinantį nuotykį. Režisierė Kristina Buožytė sako filmu norėjusi išsiaiškinti aistros ir meilės prigimtį bei kiek žmonių santykiams įtakos tūri kūniškasis bendravimas, o galbūt meilei reikia tik fantazijos?

„Aurora“ yra antrasis pilnametražis režisierės Kristinos Buožytės filmas. Filmas jau laimėjo specialųjų festivalio Karlovi Vary programos „East of West“ prizą, geriausio šių metų Europos fantastinio filmo vardą Sitges festivalyje. „Fantastic Fest“ festivalyje Ostino mieste „Aurora“ nuskynė net keturis prizus: geriausio filmo, geriausio scenarijaus, geriausio režisieriaus ir aktorės apdovanojimus.

Filmo seansai Romuvoje vyksta:

Sausio 5 d. šeštadienis – 16 val., 20 val.
Sausio 6 d. sekmadienis – 16 val.
Sausio 11 d. penktadienis – 19 val.
Sausio 12 d. šeštadienis – 16 val., 20 val.
Sausio 13 d. sekmadienis – 18 val.
Sausio 18 d. penktadienis – 19 val.
Sausio 19 d. šeštadienis – 16 val., 20 val.
Sausio 20 d. sekmadienis – 16 val.
Sausio 26 d. šeštadienis – 18 val.
Sausio 27 d. sekmadienis – 18 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA