Kauno geradariams meras Rotušėje įteikė Gerumo kristalus (foto) | Kas vyksta Kaune

Kauno geradariams meras Rotušėje įteikė Gerumo kristalus (foto)

Kaunas.lt nuotr.

Kaunas pagrįstai gali didžiuotis žmonėmis, kurie myli savo miestą, neatlygintinai atlieka įvairius gražius darbus, pasižymi bendruomeniškumu, noru puoselėti gėrį ir grožį, užjaučia nelaimingus, nuskriaustus ir sergančius.

Šiems geradariams meras Andrius Kupčinskas ketvirtadienį vakare įteikė Gerumo kristalus. Pasiūlytų asmenų buvo kaip niekada daug – kauniečiai pateikė daugiau nei 50 kandidatūrų. Tačiau pagal apdovanojimo nuostatus Gerumo kristalai gali būti įteikti 30 asmenų. Šis tradicinis apdovanojamas teikiamas nuo 2001 metų. Pirmaisiais metais šie apdovanojimai buvo vadinami Gerumo plytomis.

„Praėjusiais metais buvo daug prasmingų, turiningų ir palankių Kaunui įvykių. Visų kauniečių vardu dėkoju žmonėms, kurie kasdiene savo veikla puoselėja kilnias vertybes, kurie dirba nelaukdami atlygio, visuomenės pamatus sutvirtindami atjauta, atsakomybe ir bendruomeniškumu“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Apdovanotųjų Gerumo kristalais vardu kalbėjo Kauno apskrities ligoninės vyriausiasis gydytojas Stasys Gendvilis. Jis padėkojo merui, miesto tarybai, savivaldybės administracijai už dėmesį asmenims, kurie atlieka neatlygintinus ir labai reikšmingus darbus ne dėl to, kad būtų apdovanoti, o tam, kad tokiems darbams juos skatina jautri širdis.

„Geri darbai yra gyvenimo druska, kuri suteikia geresnį skonį. Apdovanojimus priimame kaip avansą ir paskatinimą geriems darbams. Apdovanojimas man – tai apdovanojimas Maltos ordinui ir ligoninės bendruomenei. Malonu, kad maltiečių gretas nuolat papildo jaunimo atstovai. Dėkoju už suteiktas patalpas maltiečių veiklai. Gyvenimas matuojamas ne tik laiku, todėl darykime gerus darbus“, – kalbėjo S. Gendvilis.

„Aš ne kaunietis, bet jeigu kas atimtų iš manęs Kauną, tada neturėčiau kuo didžiuotis. Vežiau į Kauną M. Žilinsko ir kitų dailininkų paveikslus. Įsijungiau į graudžią R. Mikutavičiaus istoriją. Su Kaunu susiję tokios asmenybės kaip J. Urbšys, A. Paulavičius ir daugelis kitų. Kaunas, tai neužmirštamos „Nemuno“ publikacijos, R. Norkaus veikla. Kaunas – didvyriškos Lietuvos istorijos miestas. Istorinės šeimos gyveno būtent Kaune. Man, kaip žurnalistui, teko prie to prisiliesti. Dėkoju už apdovanojimus. Visi Jūs, kuriuos šiandien pagerbė miesto vadovai, kuriate Kauną ir valstybę“, – kalbėjo burmistro J. Vileišio medaliu ketvirtadienį apdovanotas žurnalistas Vilius Kavaliauskas.

Apdovanotųjų Gerumo kristalais sąrašas

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA