Miesto Rotušėje pagerbti prisidėję prie miesto puošimo Kalėdiniu laikotarpiu (foto) | Kas vyksta Kaune

Miesto Rotušėje pagerbti prisidėję prie miesto puošimo Kalėdiniu laikotarpiu (foto)

Kaunas.lt nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kauno rotušėje padėkos žodžių ir malonių staigmenų sulaukė gražiausiai kiemus, mokyklas, parduotuvių, kavinių ir restoranų vitrinas papuošę kauniečiai. Laureatų pagerbimo šventė paskelbė pirmą kartą organizuotos akcijos „Puošiam“ pabaigą.

Kaunas – Kalėdų miestas! Tokiu šūkiu kauniečiai šią žiemą pasitiko gražiausią metų šventę. Gruodį miesto vadovai kvietė visus miestiečius, seniūnijas, mieste veikiančias įmones ir mokyklas įsitraukti į šviesos ir grožio kūrimo akciją, drauge sukurti šventišką ir šviesų Kalėdų miestą.

„Kauniečiai vėl gali didžiuotis gražiausia Lietuvoje Kalėdų egle. Menininkų išmonė ir fantazija Kauną pavertė auksiniu šokančių angelų miestu. Buvo džiugu matyti, kaip „auksinių Kalėdų“ idėja užsikrėtė ir daugelis miestiečių, verslo bei švietimo bendruomenės. Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie Kaunui įkvėpė šventiškos kalėdinės nuotaikos“, – rotušėje kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Akcijos laureatais tapo aprangos salonas „Ingrid“, bendrovė „Aurika“, optikos salonas „Fielmann“, salonas „Jolanta Boutique“, restoranas „Avilys“, Šančių vidurinė mokykla, Dainavos vidurinė mokykla, Kauno šv. Mato gimnazija, Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla, Rokų vidurinė mokykla, Juozo Grušo meno vidurinė mokykla ir „Varpo“ gimnazija.

„Kalėdų eglė Rotušės aikštėje pasiūlė idėją, kuri spalvine gama, forma ir turiniu apjungė savo erdves nusprendusiems papuošti miestiečius. Tai labai graži akcija. Siekėme, kad ne tik moksleiviai ugdytų savo gebėjimus. Esu įsitikinusi, kad graži aplinka daro pozityvią įtaką ir praeiviams, keičia aplinkinių nuostatas. Tai ugdo ir bendravimo kultūrą, kurios šiandien kartais stinga“, – pasakojo Juozo Grušo vidurinės mokyklos direktorė Nijolė Šimienė.

„Puošiamės kiekvienais metais ir ne tik per Kalėdas. Šiemet mano ir Kauno senamiesčio puošėjų mintys sutapo – pasirinkome auksines dekoracijas, bet kitąmet būtinai priderinsime savo parduotuvės stilių prie senamiesčio, nes tai suteikia miestui vientisumo ir išbaigtumo jausmą“, – teigė salono „Jolanta Boutique“ savininkė Jolanta.

„Kurdami savo eksterjerą dovanojame grožį miestiečiams. Norime pagražinti Kauną, todėl ne tik patys stengiamės originaliai papuošti pastato išorę, bet ir skatiname neatsilikti ir kitas bendroves. Tai – sveika konkurencija“, – tvirtino bendrovės „Aurika” atstovė.

„Sužinoję apie akciją „Puošiam“, iškart nusprendėme prisidėti. Kūrėme grožį ne tik sau, bet ir kiekvienam miestiečiui ar svečiui“, – teigė „Fielmann“ administracijos vadovė Indrė Žemaitytė.

Kauniečiai visą mėnesį siuntė papuoštų vitrinų, kiemelių, fasadų, balkonų nuotraukas, sugulusias į specialią akcijos galeriją, publikuojamą socialinio tinklo „Facebook“ Kauno miesto savivaldybės paskyroje. Akcija „Puošiam“ sulaukė 100 savo aplinką šventiškai pasipuošusių kauniečių nuotraukų.

Dalis akcijos „Puošiam“ laureatų paaiškėjo susumavus „Facebook“ vartotojų atiduotus balsus. Likusius laureatus išrinko akcijos „Puošiam“ komisija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA