Į Kauną atkeliauja trys karaliai (video) | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atkeliauja trys karaliai (video)

Sausio 6 d., sekmadienį, 15.30 val. nuo Daukanto gatvės Laisvės alėja į Rotušės aikštę keliaus trys išminčiai Kasparas, Merkelis ir Baltazaras. Jie sveikins ir kvies miestiečius susirinkti prie auksinės miesto eglės. Angelas su žvaigžde rankoje rodys kelią, svita neš deglus, muš būgnus. Šiais metais vėl kartu keliaus ir senasis Krivis, jis primins, kad atnešta Elnio devyniaragio saulė jau apsivertė ant kito šono, o diena pailgėjo per gaidžio žingsnį…

16.30 val. Rotušės aikštėje prasidės koncertas ,,Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“. Tris karalius ir jų palydą pasitiks Šeimininkas ir Šeimininkė, kurie miesto bendruomenei paskelbs, kad jau baigiasi kalėdojimo, svečiavimosi ir linksmybių laikas, metas nupuošti Kalėdų eglutę, vėl kibti į darbus… Koncertuos folkloro ansambliai ,,Žaisa“, ,,Kupolė“, ,,Sodailio“. Šventėje dalyvaujantys folkloro ansambliai ,,Sodyba“, ,,Jotija“, ,,Lankesa“, ,,Brydė“, ,,Botagėlis“, ,,Ratilėlis“ kvies susirinkusiuosius kartu dainuoti ir šokti. Grupė ,,Ugnies valdovai“ suks ugnies ratus, įžiebs saulės ženklus, o koncertą vainikuos nuotaikinga kaimo kapela ,,Sadūnai“.

Šaltą žiemos dieną geras žmogus ir šuns nevarytų, bet Trys karaliai negali nekalėdoti. Jų širdyje gera valia, rankose auksas, mira, smilkalai, o ką pasieks smilkalų kvapas, tas visus metus bus apsvaigęs iš laimės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA