Tarptautiniame vaikų krepšinio turnyre nugalėtojų medalius išsidalino lietuviai | Kas vyksta Kaune

Tarptautiniame vaikų krepšinio turnyre nugalėtojų medalius išsidalino lietuviai

Užsienio spaudos nuotr.

Gruodžio 27 – 29 dienomis „Tornado“ krepšinio mokykla suorganizavo tarptautinį vaikų krepšinio turnyrą „Christmas Cup 2012″, skirtą Kauno rajono mero taurei laimėti.

Šiemet turnyre dalyvavo 25 ekipos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos bei Baltarusijos. Aikštelėje krepšinio subtilybes demonstravo Sankt Peterburgo čempionai NAB, Maskvos čempionai CSKA, Estijos vicečempionai BS Rapla ir Baltarusijos čempionai BS Mescheryakov.. Taip pat tokios stiprios komandos kaip BC Paulus iš Estijos, Centralnaya iš Sankt Peterburgo, taipogi svečiai iš Latvijos BS Rujiena, BC Riga, BJBC Keizarmezs ir Sigulda ir baltarusiai Minsk2006 krepšininkai.

Abiejose amžiaus grupėse komandos buvo suskirstytos į keturis pogrupius ir turnyras prasidėjo rato sistema. Po pirmosios dienos išaiškėjo, kurios komandos kovos dėl aukštesnių, kurios dėl žemesnių vietų.

2001 m. amžiaus grupėje aukso medalius užsikabino Andriaus Macijausko treniruojami „Tornado KM – Sostena“ krepšininkai, iki pat galo nepatyrę nei vieno pralaimėjimo. Ketvirtfinalyje turnyro nugalėtojai palaužė Baltarusijos čempionus BS Mescheryakov ekipą, o pusfinalyje, po atkaklios, įveikė KM „Aisčiai“ komandą.

Sidabro medaliais džiaugėsi V. Knašiaus auklėtiniai iš Klaipėdos. Justo Bražo treniruojami berniukai į pusfinalį pateko nepasigailėję Sankt Peterburgo čempionų NAB. Bronza atiteko Raimondo Zakrio treniruojamiems KM „Aisčiai“ jauniesiems krepšininkams. Turnyro metu buvo surengtas tritaškių konkursas.

Čia vilčių varžovams nepaliko KM „Aisčiai“ ugdytinis Jurgis Augūnas. Pasibaigus rungtynėms, į simbolinį starto penketą pateko Grigorij Bedin (NAB), Tadas Urbonas (KM „Aisčiai“), Ignas Pitrėnas (V. Knašiaus KM), Gytis Mačionis („Tornado KM – Sostena“). Paskutinis į simbolinį penketuką pateko ir 2001 m. amžiaus grupės naudingiausiu viso turnyro žaidėju buvo pripažintas Naurius Kavaliauskas iš „Tornado KM – Sostena“ ekipos.

2001 m. grupės komandų užimtos vietos:

1. „Tornado KM – Sostena“ (Lietuva)

2. V. Knašiaus KM (Lietuva)

3. KM „Aisčiai“ (Lietuva)

4. NAB (Rusija)

5. BC Rapla (Estija)

6. CSKA (Rusija)

7. BS Mescheryakov (Baltarusija)

8. BC Paulus (Estija)

9. BC Riga (Latvija)

10. BJBC Keizarmezs (Latvija)

11. Minsk2006 (Baltarusija)

12. SS Rujiena (Latvija)

13. Sigulda (Latvija)

2000 m. amžiaus grupėje ant aukščiausio pakylos laiptelio užlipo „Tornado KM – Viči“ ekipa, treniruojama Šarūno Zablockio. Nei karto nesuklupę pogrupyje, ketvirtfinalyje nugalėję Sankt Peterburgo Vasileostrovskaya ir palaužę Jonavos KKSC, „Tornado“ KM auklėtiniai atsidūrė finale su klaipėdiečiais iš V. Knašiaus KM. Alfredo Kaniavos treniruojami berniukai iki finalo taipogi atėjo neklupdami: grupėje be didesnio pasipriešinimo įveikė visus varžovus, ketvirtfinalyje nepaliko vilčių A. Sabonio KC auklėtiniams, o pusfinalyje laimėjo prieš estų BC Paulus ekipą. Pastarieji džiaugėsi bronzos medaliais, mažajame finale įveikę Jonavos KKSC krepšininkus. Prie tritaškio linijos nenugalimas buvo Jonavos KKSC krepšininkas Matas Baniulis.

Į simbolinį starto penketą, organizatoriai išrinko Edviną Neimontą (Jonavos KKSC), Artur Konontsuk (BC Paulus), Tautvydą Kupstą („Tornado KM – Viči“), Klaidą Metrikį (V. Knašiaus KM) ir Nedą Kanclerį („Tornado KM – Viči“). Pastarasis buvo pripažintas ir 2000 m. amžiaus grupės naudingiausiu žaidėju.

2000 m. grupės komandų užimtos vietos:

1. „Tornado KM – Viči“ (Lietuva)

2. V. Knašiaus KM (Lietuva)

3. BC Paulus (Estija)

4. Jonavos KKSC (Lietuva)

5. Sabonio KC (Lietuva)

6. Centralnaya (Rusija)

7. Vasileostrovskaya (Rusija)

8. „Tornado KM – Sigirė“ (Lietuva)

9. Minsk 2006 (Baltarusija)

10. Sigulda (Latvija)

11. Kravec – Europcar (Slovėnija)

12. BS Mescheryakov (Baltarusija).

Turnyro dalyvius linksminimo „Tornado“ KM talismanas voveriukas Tornas, o pasibaigus turnyrui komandos buvo apdovanotos Kauno rajono mero įsteigtomis taurėmis, bei rėmėjų prizais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA