Kauno verslininkai tradiciniame labdaros pokylyje aukojo sveikatos sutrikimų turintiems | Kas vyksta Kaune

Kauno verslininkai tradiciniame labdaros pokylyje aukojo sveikatos sutrikimų turintiems

Kaunas.lt nuotr.

Kauno Rotušėje 23 – ąjį kartą rengtame labdaros pokylyje surinkta 100 tūkst. litų. Iš anksto miesto verslininkai į specialiąją sąskaitą pervedė daugiau nei 80 tūkst. litų. Dar 17 250 litų surinkta aukcione ir pardavus bilietus į šventinį koncertą, skelbia kaunoaleja.lt.

Tradicinį renginį organizuojanti Kauno miesto savivaldybė verslininkus aukoti pradeda kviesti gruodžio pradžioje. Labdaros akciją visuomet vainikuoja antrąją Šv. Kalėdų dieną vykstantis koncertas ir aukcionas. Šįmet padainuoti geradariams pakviestas atlikėjas Mantas Jankavičius, dainininkė Ieva Narkutė, o groti „Electric Ladies“ ir kiti muzikantai.

Patekti į koncertą galėjo visi norintys, sumokėję už bilietą po 200 – 300 litų. Nors pagrindinė Rotušės salė talpina apie 150 asmenų šįmet aukcione buvo galima pamatyti nemažai tuščių kėdžių. Tai atsiliepė bendram rezultatui, nes nuo 2008 – ųjų už meno kūrinius surinkta mažiausia – 12 210 litų suma.

Didžiausia kaina pasiūlyta už du darbus. 2300 litų už dailininkės Miglės Kosinskaitės paveikslą „Uoga“ iš ciklo „Fokus marokus“ sumokėjo skubių siuntų „UPS“ kompanijos vadovas Vigantas Vėbra. Tokią pat sumą išleido ir verslininkė Vileta Karpavičienė, namo parsinešianti dailininkės Aušros Deltuvienės eglę iš molio bei emalės.

Dailininkės Linos Michalauskaitės 2013 – iųjų metų simbolis – gyvatės, sukurtos iš veltinio – už 250 litų tapo Kauno miesto tarybos nario Valio Venslovo nuosavybe. Dailininko Modesto Malinausko darbą „Avelė“ už 960 litų įsigijo ir taip prie labdaros prisidėjo kaunietė Eglė Čiurlienė.

500 litų UAB „Helisota“ generalinis direktorius Josifas Legenzovas sumokėjo už dailininkės Nijolės Kalvienės sukurtus papuošalus iš gintaro bei 1700 litų už dailininko Egidijaus Rudinsko ofortą „Gyvybę gelbstinčios rankos“.

Brangiausias aukciono darbas – dailininko Eugenijaus Griciaus paveikslas „Atoslūgis“ papuoš „Kauno švara“ generalinio direktoriaus Daliaus Tumyno namus. Jis už darbą, kurio pradinė kaina buvo 1500 litų, pasiūlė 1650 litų.

„Karališka“ staltiesė, įsigyta už 400 litų, iškeliavo kaip Kauno miesto tarybos nario Vyganto Gudėno šeimos nuosavybė. Albumą „Sutiktas Kaunas“ už 500 litų nusipirko Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas.

Dailininkė Jurgita Rancevienė aukcionui padovanojo keturis savo piešiniais padailintus puodelius ir tiek pat pagalvių. Už darbus „Su katėmis“ keturi renginio svečiai sumokėjo iš viso 1550 litų.

Floristo Marijaus Gvildžio kompoziciją už 400 litų nusipirko Seimo narys Rytas Kupčinskas.

Visus darbus menininkai labdarai skyrė neatlygintinai. Juos aukciono dalyviams pristatė Pantomimos ir plastikos teatro aktorių ketveriukė, o parduoti už kuo didesnę sumą stengėsi aktoriai Andrius Žiurauskas ir Ramūnas Šimukauskas.

Paskutiniuoju aukciono parduodamu daiktu tapo Rotušėje esantis laikrodis. Prieš trejus metus ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius sumąstė tradiciją, jog būtų puiku, kad tie asmenys, kurie pasibaigus aukcionui, dar norėtų prisidėti prie labdaros, sudalyvautų simbolinėje laikrodžio pirkimo ceremonijoje.

Šįsyk į eilę išsirikiavę verslininkai už laikrodį, kuris ir toliau lieka Rotušės nuosavybe, sudėjo 3000 litų.

Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, jog iš viso labdaros pokylio organizatoriams pavyko surinkti 97 960 litų.

„Manau, jog į sąskaitą iki naujųjų metų įplauks dar šiek tiek neplanuotų lėšų. Juk metinius rezultatus įvertinę verslininkai supranta galį prsėdėti prie kitų gerovės“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Tačiau jam ilgai laukti dosnaus poelgio nereikėjo. Pastebėję, kad iki apvalaus skaičiaus – 100 tūkst. litų – tetrūksta 2040 litų du verslininkai – J. Legenzovas ir V. Vėbra sumąstė ją papildomai skirti perpus.

„Kasmet labdarai skiriame po 100 tūkst. litų. Šįmet pinigų dar liko, todėl tikrai galime prisidėti“, – teigė „UPS“ atstovybės Lietuvoje vadovas.

Po aukciono geradariai pasivaišino šaltais ir karštais patiekalais, tortu bei sušoko tradicinį pokylio šokį – valsą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA