Parkavimas Kaune iki Naujųjų metų – nemokamas, tačiau automatai veikia (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Parkavimas Kaune iki Naujųjų metų – nemokamas, tačiau automatai veikia (papildyta)

Archyvo / Fotografas.eu nuotr.

Šventiniu laikotarpiu, jau penktus metus iš eilės, Kauno miesto centre vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą iš miesto gyventojų bei svečių nebus renkama 3 darbo dienas: gruodžio 27, 28 ir 31 d.

„Jau keletą metų iš eilės priimame šį sprendimą. Tai graži dovana kauniečiams ir miesto svečiams didžiųjų metų švenčių proga“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pasak VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ atstovų, nuostolių dėl šio sprendimo įstaiga nepatirs, nes šventiniu laikotarpiu labai sumažėja automobilių skaičius centre.

Jeigu šiomis dienomis būtų renkamas mokestis už automobilių stovėjimą, būtų surinkta maždaug 28 tūkst. Lt.

Kaune automobilių stovėjimas miesto centre kainuoja 1- 4 Lt./ val., (priklauso nuo zonos).

PAPILDYTA

Šį rytą į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi keli kauniečiai, kurie pranešė, kad mieste stovintys mokėjimo automatai veikia ir vairuotojus informuoja, kad stovėjimas mokamas. Informacijos apie miesto taryboje priimtą potvarkį neturintys kauniečiai kaip įprasta, atvykę į centrinę miesto dalį su automobiliu, jį pastatę, keliauja prie rinkliavą surenkančio automato ir moka rinkliavos mokestį.

Susisiekus su Všį „Automobilių stovėjimo aikštelės” darbuotojais įmonės bendruoju telefonu, išgirdome atsakymą, kad dalis automatų išjungti, dalis veikia. Darbuotojos paklausus, ar ši problema bus išspręsta, ji atsakė, kad šio klausimo atsakyti negali ir pasiūlė pasiskambinti vėliau, kai darbo vietoje bus laikinasis įstaigos vadovas.

Kai po pietų susisiekėme su „Automobilių stovėjimo aikštelėmis”, apie susidariusią situaciją papasakojo įmonės vyr. inžinierius Saulius Staškūnas.

Jis sakė, kad aparatų buvo neįmanoma perprogramuoti ir įkrauti naujus kalendorius, buvo netinkamos oro sąlygos, o tarybos sprendimas priimtas per vėlai ir iš pradžių buvo tikimasi, kad sprendimas priimtas nebus.

Savivaldybės teisės aktų duomenų bazėje skelbiama, kad dokumentas paruoštas lapkričio 16 dieną, taryboje priimtas gruodžio 6 d.

Panaši situacija bus ir su mobiliaisiais telefonais už rinkliavą mokantiems: mokėjimai nuskaitomi, tačiau realiai už paslaugą mokėti nereikia.

Įstaigos vyr. inžinierius sakė, kad visi turėtų žinoti, kad parkavimas šventinėmis dienomis nemokamas, nes gyventojai tinkamai informuoti ir patikino, kad visi vairuotojų sumokėti pinigai nukeliaus į miesto biudžetą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA