Krepšinio gerbėjams – kalėdinė dovana legendinėje Kauno sporto halėje | Kas vyksta Kaune

Krepšinio gerbėjams – kalėdinė dovana legendinėje Kauno sporto halėje

Vytauto Mikaičio nuotr.

Šį sekmadienį 18:30 val. kauniečių laukia kalėdinė krepšinio dovana. Kauno sporto halėje Lietuvos krepšinio lygos derbyje susigrums „LSU-Baltai“ ir „Žalgiris“. Nors prieš šias rungtynes intrigos mažiau, nei prieš beveik du dešimtmečius, kai LKL finale „Žalgiris“ kovojo su „Atletu“, vis dėlto jauniems „LSU-Baltų“ žaidėjams tai bus vienos įsimintiniausių rungtynių, skelbia

Kauno „LSU-Baltų“ vyr.treneris Darius Dikčius kalėdinių stebuklų nesitiki, tačiau viliasi, kad pavyks garbingai kovoti.

Šiemet „Žalgiris“ gerbėjus džiugina puikiu žaidimu. Kuo įdomi gali būti šio savaitgalio dvikova?

Stebėdami „Žalgirio“ žaidimą galime daug ko pasimokyti. Šiemet komanda beveik neturi silpnų vietų, gerai sukomplektuota, tai parodė ir puikus pasirodymas Eurolygos grupės varžybose. Jei komandos gretų neišretins traumos- „Žalgiris“ daug pasieks. Šį sezoną jis primena 1999 metų komandą, kai žalgiriečiai iškovojo Eurolygos taurę. Tuomet dominavo puolimas, dabar „Žalgiris“ turi dar vieną privalumą- patikimą gynybą. Pastebėjau, kad žaidėjai jaučia malonumą gindamiesi, tai- didelis trenerio nuopelnas. Dauguma žaidėjų- patyrę, brangina kamuolį, retai klysta. Kai po traumos grįš vidurio puolėjas Robertas Javtokas, ji bus sunkiai įveikiama ir Eurolygos grandams.

Pripažinsiu, kad mes turime nedaug galimybių nugalėti, tačiau mūsų žaidėjams sekmadienio vakaro dvikova bus puiki patirtis.

Kuo „LSU-Baltai“ gali nustebinti varžovus?

Mes turime žaisti negailėdami jėgų, kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Daugumai žaidėjų šios rungtynės išskirtinės, pirmosios su tokio lygio komanda. Tikiuosi, kad mes įveiksime jaudulį ir savo gerbėjus nudžiuginsime geru žaidimu. Bus labai sunku, tačiau tikiu, kad žaidėjai įgauna vis daugiau patirties, geriau supranta vienas kitą. Pastaruoju metu vis svarbesnis komandai tampa Žygimantas Skučas, džiugina ir kitų žaidėjų žaidimas.

Sezoną komanda pradėjo be lyderio Šarūno Vingelio, traumas patyrė ir kiti žaidėjai…

Gaila, kad nuo sezono pradžios žaidėme be komandos lyderio. Mums vieno ar kelių žaidėjų praradimas yra labai brangus. Gaila, kad nepavyko sėkmingai pasirodyti Baltijos krepšinio lygoje, LKL taip pat galėjome pasiekti daugiau. Susitikimą su „Žalgiriu“ dėl traumos praleis vidurio puolėjas Tomas Urbonas.

Pergalė BBL prieš Pernu „Parnu“ nuteikia optimistiškai. Neabejoju, kad pavyks geriau žaisti LKL, įvykdyti komandai keliamus tikslus. Mūsų komanda suburta ne vieneriems metams, turime dar daug nuveikti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA