Fotoalbumas „Mūsų Kaunas” – puiki Kalėdinė dovana kiekvienam miesto patriotui | Kas vyksta Kaune

Fotoalbumas „Mūsų Kaunas” – puiki Kalėdinė dovana kiekvienam miesto patriotui

E.Ovčarenko nuotr.

Gruodžio viduryje Kaune buvo pristatytas unikalus fotoalbumas apie Kauną, kurio nuotraukos užfiksuotos radijo bangomis valdomais aviamodeliais, todėl viso albumo nuotraukos atrodo lyg darytos iš paukščio skrydžio.

„Vaizdus iš paukščio skrydžio pradėjome fiksuoti prieš ketverius metus“, – apie kūrybos procesą pasakoja albumo autoriai Goda ir Kęstutis Urbonai, – „iš pradžių tai buvo tik hobis – aviamodelių skraidinimas. Vėliau, atsiradus naujoms technologijoms, prie radijo bangomis valdomo modelio pritaisius fotoaparatą, pradėjome fotografuoti vaizdus iš dangaus. Per tą laiką surinkome gausią nuotraukų kolekciją. Fotografavome gamtą, miestus, renginius, statybas. Retkarčiais parodydavome nuotraukas draugams, žmonės ypatingai žavisi tokiais vaizdais. Taip ir gimė idėja išleisti fotografijų albumą.“

Sudėtingais technologiniais įrengimais aprūpintas radijo bangomis valdomas modelis turi vaizdo siųstuvą. Taip fotografai mato, kur nukreiptas fotoaparato objektyvas. Taip pat į žemę perduodama pilna skrydžio informacija: baterijos likutis, modelio buvimo vieta, aukštis, greitis, skridimo kryptis bei vieta iš kurios pakilo. Lėktuvėlis turi autopilotą, kuris esant reikalui nukreipia jį pakilimo vietos, vadinamosios namų pozicijos, link ir skraidina jį tol, kol valdymą perima pilotas.

Fotoalbumą sudaro 72 puslapiai, visi tekstai lietuvių, anglų ir rusų kalbomis.

Knygą galite įsigyti Kaune Republic bare ir Coffee Inn kavinėse, taip pat internete puslapyje „Fotoalbumas Mūsų Kaunas„.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA