Kitąmet Vilijampolėje planuojama atidaryti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnaziją | Kas vyksta Kaune

Kitąmet Vilijampolėje planuojama atidaryti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnaziją

kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto taryba pritarė siūlymui buvusios Vilijampolės pagrindinės mokyklos pastatą (Seredžiaus g. 4) perduoti Lietuvos sveikatos mokslų universitetui. Universitetas šiame pastate metais planuoja steigti naują nevalstybinę gimnaziją.

Dalis buvusios mokyklos patalpų Lietuvos sveikatos mokslų universitetui bus perduota ateinančių metų balandį, o visas pastatas kartu su priklausančiu ūkiniu pastatu ir lauko sporto aikštele – kitų metų rugpjūtį.
„Lietuvos sveikatos mokslų universitetas steigia nevalstybinę gimnaziją ir šis pastatas Seredžiaus gatvėje bus panaudotas gimnazijos reikmėms. Tikimės, jog naujoji švietimo įstaiga galės konkuruoti su Kauno technologijos universiteto ar Jėzuitų gimnazijomis ir bus patraukli moksleiviams, siejantiems savo ateitį su medicina”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika.

Šįmet Vilijampolės pagrindinė mokykla buvo reorganizuota prijungiant ją prie Veršvų vidurinės mokyklos. Nors dalis moksleivių vis dar mokosi senajame pastate, juos planuojama perkelti į Veršvų vidurinės mokyklos patalpas, esančias Mūšos gatvėje.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas rengia biomedicinos srities specialistus ir vykdo aukščiausio lygio mokslinius tyrimus. Tai vienintelė aukštoji mokykla Kaune, kuri 2012 m. pakliuvo į daugiausiai valstybės finansuojamų vietų surinkusių programų dešimtuką bei studijų programų, surinkusių daugiausiai studentų, dešimtuką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA