Garsūs Kauno menininkai dovanojo savo kūrinius kalėdiniam labdaros aukcionui | Kas vyksta Kaune

Garsūs Kauno menininkai dovanojo savo kūrinius kalėdiniam labdaros aukcionui

kaunas.lt nuotr.

Skaičiuojant paskutines dienas iki 23-ojo Kalėdinio labdaros vakaro, vis daugiau verslininkų ir fizinių asmenų aukoja Kauno miesto savivaldybės organizuojamai labdaros akcijai. Ketvirtadienį ryte labdariai jau buvo paaukoję daugiau nei 50 tūkst. Lt. Šią sumą papildys gražia labdaros vakaro tradicija tapęs meno kūrinių aukcionas. Šiemet jame bus parduota 11 Kauno menininkų sukurtų darbų.

„Šie aukcionai vyksta jau penkerius metus. Organizuojant pirmuosius aukcionus tekdavo kreiptis į menininkus ir prašyti dovanoti kūrinių aukcionui. Pernai ir šiemet patys kūrėjai kreipėsi į mus, siūlydami savo darbus. Tai pilietiški, bendruomeniški ir Kauną mylintys žmonės“, – gerų žodžių negailėjo aukciono globėja, Kauno miesto mero žmona Jurgita Kupčinskienė.

Į labdaros vakarą „Gerumo sodai“ susirinkę labdariai galės įsigyti dailės, tekstilės, keramikos, floristikos darbų, aksesuarų. Pasak aukciono organizatorių, šiemet renginio dalyviams siekta pasiūlyti kuo įvairesne technika atliktų kūrinių.

Primindama, kad ateinantys yra Gyvatės metai, dailininkė Lina Michalauskaitė, atstovaujanti galerijoms „Balta“ ir „Toto deco“, aukcionui dovanojo iš lietuviškų šiurkščiavilnių avių vilnos nuveltas tris gyvatėles.

Albumą „Sutiktas Kaunas“ su autografais aukcionui padovanojo fotografas Gintaras Česonis ir rašytojas Kęstutis Navakas. Penkiasdešimt nuotraukų ir tiek pat trumpų esė pristato Kauną tokį, kokį jį mato anksčiau paminėti du miesto menininkai. Floristinę kompoziciją specialiai aukcionui sukūrė vienas garsiausių šalies floristų Marijus Gvildys.

Specifine ir sudėtinga autorine technika Kalėdinio labdaros vakaro aukcione išsiskirs dailininko Modesto Malinausko paveikslas „Avelė“. Ypatingą vietą tarp kūrėjų užims dailininkas Eugenijus Gricius, prie labdaros akcijos prisidėdamas ant kartono aliejumi atliktu darbu „Atoslūgis“.

Tikra vakaro puošmena, kuri, kaip tikimasi, atkreips stilingų moterų dėmesį, taps odos ir gintaro papuošalų komplektas. Galerijos „Gintaro-sidabro galerija“ dailininkė Nijolė Kalvienė pristatė unikalaus dizaino, Baltijos gintaru dekoruotą kolje ir žiedą.

Kaip ir ankstesniais metais, aukcione bus parduota tekstilės darbų iš lino. Galerijos „Jaukūs namai“ padovanota staltiesė „Karališka“ yra išskirtinis lietuviško lino gaminys, sukurtas ir pagamintas Kaune. Kartu su staltiese aukciono dalyviai įsigys lininių peltakiuotų ir nėriniais papuoštų servetėlių komplektą.

Labdaros idėjai neliko abejinga ir vieno iš auksinės šokančios eglės angelų kūrėja dailininkė Miglė Kosinskaitė. Ji dovanojo drobe ir aliejumi atliktą darbą „Uoga“ iš ciklo „Fokus marokus“. Tapytojos kūryba intriguoja romantiniu siurrealizmu, ji elegantiškai dekoratyvi ir labai asmeniška.

Kalėdinio vakaro dalyviai taip pat turės progą varžytis dėl dailininkės Aušros Deltuvienės iš molio ir emalės sukurtos „Eglės“, Lietuvos grafiko meistro Egidijaus Rudinsko darbo „Gyvybę gelbstinčios rankos“, dailininkės Jurgitos Rancevienės iš dirbtinio šilko pasiūtų „Pagalvėlių su katėmis“ komplekto bei keramikinių „Puodelių su katėmis“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA