Nuo naujų metų pigs tarpmiestinės kelionės „Kautros” autobusais | Kas vyksta Kaune

Nuo naujų metų pigs tarpmiestinės kelionės „Kautros” autobusais

kautra.lt nuotr.

Nuo kitų metų pradžios tarpmiestiniais „Kautros“ maršrutiniais autobusais važiuojantys keleiviai už bilietus mokės mažiau.

Seimas priėmė sprendimą nuo kitų metų pridėtinės vertės mokestį (PVM) keleivių vežimo paslaugoms mažinti nuo 21 iki 9 proc. Nuo sausio „Kautros“ tarpmiestinių bilietų kainos sumažės tokiu pačiu dydžiu, kokiu sumažinamas pridėtinės vertės mokestis. „Manome, kad bilietų kainas sumažinti yra atsakinga keleivių atžvilgiu, nes PVM lengvata skirta keleiviams“, – sakė bendrovės

Sumažėjusias kainas pajus keliaujantys visais „Kautros“ tarpmiestiniais maršrutais. Pavyzdžiui, šiuo metu 20 litų kainuojantis bilietas važiuoti iš Vilniaus į Kauną atpigs iki 18 litų, kelionė iš Kauno į Klaipėdą vietoj 52 litų kainuos 47 litus.

„Jokių abejonių: kainų mažinimas – džiugi naujiena keleiviams, tačiau norime priminti, kad tai ne vienintelė galimybė sutaupyti keliaujant tarpmiestiniais autobusais. Sutaupyti galima perkant internetu ar perkant atgalinį bilietą, o važiuojant su šeima, įsigyjant „Šeimos bilietą“, – teigė L. Skardžiukas.

Keleiviai internetinėje parduotuvėje www.autobusubilietai.lt gali įsigyti 5 proc. pigesnius bilietus nei perkant kasose ar autobuse. Perkant atgalinį bilietą, jo kaina mažėja iki 20 proc.

Šiemet bendrovė įvedė naują „Šeimos bilieto“ kategoriją. Šie bilietai keliaujantiems šeimomis padeda sutaupyti iki 40 proc. „Šeimos bilietai“ skirti kartu važiuojančioms šeimoms iš trijų ir daugiau asmenų. Šiuos bilietus galima įsigyti tik portale www.autobusubilietai.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA