Kauno visuomenininkai: miesto vaiduokliai, baigėsi jūsų katino dienos | Kas vyksta Kaune

Kauno visuomenininkai: miesto vaiduokliai, baigėsi jūsų katino dienos

Kaunoaleja.lt nuotr.

Kauno visuomenininkai, norėdami atkreipti dėmesį į apleistus miesto pastatus, šiandien prie vieno iš jų surengė netradicinę akciją – pjaustė ir valgė statinį vaizduojantį tortą, apie vykusią akciją rašo kaunoaleja.lt.

„Šv. Kalėdos – stebuklų metas. Kaip išnyks šis tortas taip tikimės, kad Kaune nebeliks neprižiūrimų pastatų“, – sakė architektas Algimantas Kančas.

Būrelis iniciatyvių kauniečių, pasigaminę akciją paaiškinančius plakatus, vidurdienį rinkosi prie ne vienerius metus taip ir nebaigto statyti „Respublikos“ viešbučio. Tai progai sukutas eiles skaitė poetas Gintaras Patackas.

Pasak A. Kančo, visuomenės spaudimo dėka Kauno savivaldybė birželį priėmė sprendimą, reikalaujantį apleistų statinių savininkus nuo lapkričio 15 dienos mokėti 4% valstybinės žemės nuomos mokestį.

„Tačiau didieji privatizatoriai, dešimtmečiais stūgstančių apleistų vaiduoklių savininkai, ir toliau sirpsta ramybėje – pasitelkę apsukrius advokatus ieško įvairių dingsčių mokesčiams išvengti“, – tvirtino architektas. Jo teigimu, šiuo metu „ Respublikos“ mokestinė skola yra 118,5 tūkst. litų, o „Britanikos“ (dar vieno apleisto viešbučio – aut. past.) – 74,8 tūkst. litų.

Kauno miesto savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Jolanta Baltaduonytė pasakojo, jog „Respublikos“ savininkai žemės nuomos mokesčio nemokėjo ir ankstesniais metais. Dėl to buvo pradėtos išieškojimo procedūros, o buvusią skolą verslininkai padengė šiandien.

Kauno miesto savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius sakė, jog visiems, kurie laiku nesumokės žemės nuomos mokesčio, bus skaičiuojami delspinigiai, o vėliau siunčiami priminimo raštai. Jei į juos bus nereaguojama tuomet žadama pradėti pinigų išieškojimo procedūrą.

Šiuo metu Kaune yra 43 pastatai, kurių šeimininkams dė jų nepriežiūros nuo lapkričio vidurio skaičiuojamas gerokai didesnis nei įprastai žemės nuomos mokestis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA