Naujoje Didžiojo Kinijos cirko programoje – daugiau nei 30 dailiosios lyties atstovių pasirodymai | Kas vyksta Kaune

Naujoje Didžiojo Kinijos cirko programoje – daugiau nei 30 dailiosios lyties atstovių pasirodymai

Renginio organizatorių nuotr.

Pernai Lietuvos žiūrovus įspūdingais pasirodymais sužavėjęs Didysis Kinijos cirkas sugrįžta. Gruodžio 19 d. 18:30 val. kauniečiai sulauks šventės – įžanga į gražiausias žiemos šventes taps naujos tolimosios Kinijos cirko meistrų gastrolės, kuriose bus pirmą sykį pristatyta programa „Cirke tik merginos“.

Pavadinimas išduoda – šįkart pasirodyme savo akrobatikos sugebėjimais, artistiškumu, lankstumu ir fizinėmis galimybėmis publiką stebins tik dailiosios lyties atstovės. Į Lietuvą atvyks per trisdešimt artisčių – jos šioms gastrolėms paruošė itin spalvingą programą, atspindinčią gilias Kinijos cirko tradicijas. Gastrolėms ruošiami iki šiol šio cirko pasirodymuose nedemonstruoti numeriai.

Didžiojo Kinijos cirko programoje susipina akrobatika, gimnastika, pantomima, aktorinis meistriškumas, šokio, žongliravimo menas ir net Rytų kovos menų elementai. Pasirodymus lydi specialiai jiems sukurta muzika, sustiprinanti Rytų egzotika ir magija dvelkiantį reginį. Į gastroles Lietuvoje gabenamos visos joms reikalingos dekoracijos ir daugybė kostiumų.

Cirko programa sužavi ir mažuosius, ir suaugusius žiūrovus – tai reginys visai šeimai, dovanojantis puikią nuotaiką ir ilgai neišblėstančius įspūdžius. Ant lynų besisupančios, skėčiais, lėkštėmis ir, regis, bet kuriais į rankas patekusiais daiktais žongliruoti sugebančios akrobatės sukuria iliuziją, jog tai, kas vyksta prieš akis, yra ne žmonių, o specialiųjų vaizdo efektų šėlsmas. Tačiau tai – šimtus valandų trunkančių treniruočių rezultatas, jau pakerėjęs publiką tiek Rusijos, tiek daugelio Vakarų Europos valstybių salėse.

Istorijos šaltiniai tiksliai nenurodo Kinijos cirko tradicijų atsiradimo datos, tačiau žinoma, kad spektakliai, kuriuose artistai demonstravo vikrumą ir triukus, šioje šalyje buvo rengiami dar prieš 2300 metų. Šalies imperatorius 108-aisiais mūsų eros metais iš tolimų šalių atvykusiems svečiams surengė akrobatikos šou – tai buvo didelės pagarbos ir pasididžiavimo Kinijos tradicijomis ženklas.

Šių dienų Kinijos cirkas išlaikė daugybę tūkstančius metų puoselėjamų elementų – nuo tradicinių kaukių iki drakonų kostiumų, kuriais persirengia artistai.

Praėjusiame šimtmetyje cirką Kinijoje lydėjo nauja populiarumo banga – šio meno kolektyvams skiriama daug dėmesio, cirko pasirodymai laikomi puikiu būdu pasauliui pristatyti šalies istoriją ir kultūrą.

Dauguma į Lietuvą atvykstančio cirko atlikėjų šio meno mokosi ir su įvairiomis trupėmis gastroliuoja nuo mažens. Didžiojo Kinijos cirko populiarumas – toks didelis, jog trupė jau dabar žino, kur pasirodys po dvylikos mėnesių. Ilgos gastrolės tapo artistų kasdienybe – šios cirko trupės nariai tik 30 dienų per metus praleidžia gimtojoje šalyje. Didžiąją dalį cirko auditorijos visose aplankytose šalyse sudaro šeimos su vaikais – programa tokia dinamiška ir spalvinga, kad išlaiko ir mažiausių žiūrovų dėmesį.

Pasirodymai reikalauja puikaus fizinio pasiruošimo, todėl griežtai sustyguota kiekviena artisčių laisvalaikio minutė – gastrolių metu numatytas tikslus laikas treniruotėms ir repeticijoms, taip pat – sveikai subalansuota mityba ir poilsis.

Renginio trukmė – 2 val. Bilietų platintojai: „Ticket Pro“ ir „Bilietų Pasaulis“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA