Kauno kelininkai praneša dirbantys visu pajėgumu, tačiau eismo sąlygos vis dar labai sudėtingos | Kas vyksta Kaune

Kauno kelininkai praneša dirbantys visu pajėgumu, tačiau eismo sąlygos vis dar labai sudėtingos

"Kas vyksta Kaune" draugo Manto R. nuotr.

Nors didžiulės kelininkų pajėgos visą naktį barstė ir valė miesto gatves, dėl nesustojančio sniego eismo sąlygos išlieka sudėtingos. Pasitelkę visą turimą techniką, kelininkai darbus tęsia toliau.
Visos pagrindinės miesto gatvės, tiltai, viadukai ir įkalnės buvo valomos ir barstomos šlapios druskos mišiniu visą naktį. Gatvėse dirbo 15 barstytuvų-valytuvų ir 7 traktoriai.

„Situacija mieste išlieka sudėtinga. Visą naktį be sustojimo dirbę kelininkai pluša toliau. Įpareigojome bendrovę „Kauno švara” daugiau dėmesio skirti ne tik gatvėms, bet ir šaligatviams. Norėčiau pagirti sąmoningus kauniečius, kartu su kaimynais nusikasusius sniegą savo kiemuose ir šaligatviuose. Visus miestiečius raginčiau pasekti jų pavyzdžiu”, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Po visos nakties nepertraukiamo darbo jau svyra rankos – nuvalai vieną gatvę, o už valandos ten vėl pilna sniego”, – tvirtino bendrovės „Kauno švara” Miesto tvarkymo skyriaus viršininkas Vytas Bancevičius.

„Pranešimų apie nepravažiuojamas gatves Kauno mieste nesame gavę. Visą naktį pagrindinės gatvės, tiltai, viadukai ir įkalnės buvo valomos, tačiau atsižvelgiant į orų prognozes eismo sąlygos išliks sudėtingos, dėl to prašome vairuotojus būti itin atidžius”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Neramina tai, kad krentant temperatūrai, mažėja ant gatvių beriamos druskos efektyvumas. Artimiausiu metu ketiname į pagalbą pasitelkti ir mūsų subrangovų – bendrovių „Kausta” ir „Kauno keliai” – techniką”, – pasakojo bendrovės „Kauno švara” gen. direktorius Dalius Tumynas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA