Rūta Meilutytė Stambule iškovojo 3 medalius: du aukso ir vieną sidabro | Kas vyksta Kaune

Rūta Meilutytė Stambule iškovojo 3 medalius: du aukso ir vieną sidabro

espn.go.com nuotr.

Stambule vykstančiame 11-as pasaulio plaukimo trumpame baseine čempionate 15-metė olimpinė ir pasaulio čempionė Rūta Meilutytė iškovojo du aukso ir vieną sidabro medalius!!!

Ketvirtadienio vakarą mūsiškė moterų 50 m plaukimo krūtine finale nuotolį įveikė per 29,44 sekundes ir laimėjo auksą bei jau trečią kartą 0,07 sek. pagerino Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionatų rekordą.

Penktadienio vakarą Rūta Meilutytė 100 metrų kompleksinio plaukimo finale atplaukė antra ir iškovojo sidabro medalį. Jos plaukimo laikas buvo 58:79 sekundės.

Šeštadienį Lietuvos atstovė Rūta Meilutytė 100 m plaukimo krūtine rungties finale į priekį išsiveržė nuo pat pradžių, visą laiką pirmavo ir finišo tiesiojoje atlaikiusi varžovių spaudimą net tik iškovojo dar vieną aukso medalį, bet ir pagerino Europos bei pasaulio čempionatų rekordus. Lietuvė distanciją įveikė per 1:03,52.

Sveikiname jaunąją Lietuvos plaukikę, per šiuos metus pasiekusią tiek daug įspūdingų pergalių ir laimėjimų. Rūtai Meilutytei linkime toliau siekti savo užsibrėžtų tikslų! Dėkui treneriams ir visiems, prisidėjusiems prie Rūtos pergalės.

Tikimės, kad vieną dieną plaukimas Lietuvoje ir Kaune bus taip pat populiarus, kaip ir kitose pasaulio šalyse. Ir už tai dėkosime Rūtai, už tuos medalius, kurie priminė lietuviams, kad yra tokia sporto šaka kaip plaukimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA