Miškininkai kvies papuošti savo namus eglės šakomis nemokamai | Kas vyksta Kaune

Miškininkai kvies papuošti savo namus eglės šakomis nemokamai

kaunas.lt nuotr.

Visi, kurių namuose dar nekvepia Kalėdomis, kitą penktadienį (gruodžio 21 d.) bus kviečiami į Dubravos miškų urėdijos vykdomą akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Jos metu kauniečiams bus nemokamai dalinamos eglių šakos.

Kad nekiltų pagunda eiti į mišką ir patiems žaloti augančių medžių, Generalinė miškų urėdija kartu su 42 šalies miškų urėdijomis visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose vykdo kalėdinę akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Ketvirtus metus organizuojamos akcijos metu Lietuvos gyventojams bus padovanota kelios dešimtys tūkstančių eglės šakų.

Kauno Rotušės aikštėje miestiečiams eglių šakos nemokamai bus dalinamos gruodžio 21 d., penktadienį, nuo 14 val. Renginio metu planuojama išdalinti apie 1 tūkst. eglės šakų.

Miškininkai tikisi, kad šios šakos papuoš daugelį namų, sukurs šventinę nuotaiką ir padės nuo kirvio apsaugoti šimtus miškuose augančių eglučių. Taip pat tikimasi, jog ši akcija padės populiarinti gamtosaugines idėjas, jomis keisti požiūrį ir į šventines tradicijas – nekirsti medžio, o pasitenkinti eglės šakele.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA