Per tris šios savaitės dienas – eismo įvykių virtinė, kurių metu nukentėjo pėstieji | Kas vyksta Kaune

Per tris šios savaitės dienas – eismo įvykių virtinė, kurių metu nukentėjo pėstieji

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Per tris šios savaitės dienas Kaune užfiksuoti penki įskaitiniai eismo įvykiai, trijuose iš jų nukentėjo pėstieji.

Praėjusį pirmadienį 22.30 Kaune, Žiemgalių g. nuo Baltijos g. Baltų pr. link, važiavo automobilis „Mercedes Benz E290“, vairuojamas pil. P. Z. (gim. 1986 m.), kuris nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, išvažiavo į priešingos krypties eismui skirtą kelio pusę ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu autobusu „Solaris Urbino 12“, kurį vairavo pil. V. S. (gim. 1965 m.). Eismo įvykio metu buvo sužeisti ir dėl daugybinių traumų į gydymo įstaigą pristatyti abiejų transporto priemonių vairuotojai bei autobuso keleivė J. Š. (gim. 1945 m.).

Antradienį, 7.30 val. Kaune, Šiaurės pr. nuo S. Žukausko g. Sukilėlių pr. link, važiavo automobilis „Mini“, pirminiais duomenimis, vairuojamas pil. S. K. (gim. 1949 m.), kuris ties namu Nr. 6 nepraleido iš dešinės pusės per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusios nepilnametės pėsčiosios, ją partrenkė ir sužalojo. Pėsčioji po apžiūros išleista į namus gydytis ambulatoriškai. Vairuotojas iš įvykio vietos nuvažiavo ir yra ieškomas.

Tą pačią dieną apie 11.17 val. Kaune, R. Kalantos g. nuo T. Masiulio g. K. Baršausko g. link, važiavo automobilis „Audi A3“, vairuojamas pil. K. R. (gim. 1981 m.), kuris ties namu Nr. 34 parbloškė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją iš kairės pusės pagal važiavimo kryptį ėjusią pėsčiąją M. B. (gim. 1930 m.). Moteris pristatyta į gydymo įstaigą.

Trečiadienį apie 18.05 val. Kaune iš automobilių stovėjimo aikštelės į Raudondvario pl. išvažiavo automobilis „Hyundai Santa“, vairuojamas pil. V. V. (gim. 1975 m.), kuris sukdamas į kairę sudarė kliūtį Raudondvario pl. nuo Jovarų g. tiesiai važiavusiam automobiliui „Rover 620“, vairuojamam pil. E. V. (gim. 1981 m.). Automobilio „Rover“ vairuotojas E. V., siekdamas išvengti susidūrimo, išvažiavo į priešingos krypties eismui skirtą eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais tiesiai važiavusiu automobiliu „BMW 530D“, kurį vairavo pil. K. B. (gim. 1994 m.). Eismo įvykio metu sužalota automobilio „Rover“ keleivė E. F. (gim. 1984 m.)

Taip pat trečiadienį apie 18.20 val. Kaune, Taikos pr. nuo Kovo 11-osios g. Pramonės pr. link, važiavo automobilis „Daewoo Lanos“, vairuojamas pil. K. J. (gim. 1950 m.), kuris ties namu Nr. 86 partrenkė ir sužalojo iš kairės pusės per kelio važiuojamąja dalį ėjusią pėsčiąją V. K. (gim. 1951 m.). Moteris dėl patirtų sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą.

Kauno apskrities policija dar kartą ragina visus eismo dalyvius būti atidesniems ir atsargesniems:

pėstieji, staiga neišbėkite į gatvę net ir perėjose, būtinai įsitikinkite, ar atvažiuojančios transporto priemonės vairuotojas sugebės ją sustabdyti, nešiokite atšvaitus;

vairuotojai, pasirinkite saugų greitį, kad atsižvelgdami į važiavimo sąlygas, kelio ir transporto priemonės techninę būklę, krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat į eismo intensyvumą, galėtumėte sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios numatomos kliūties. Kelyje nepradėkite staigiai manevruoti, nesukelkite avarinių situacijų, įsitikinkite, kad kiti eismo dalyviai suspės laiku sureaguoti, sustabdyti transporto priemonę. Būkite ypač atidūs tamsiuoju paros metu, prieš pėsčiųjų perėjas ir užmiesčio keliuose.

Kauno apskrities policija visiems linki gero kelio ir saugių kelionių kiekvieną dieną bet kuriuo paros metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA