Dažniausias Kauno gyventojų siuntinys – knygos | Kas vyksta Kaune

Dažniausias Kauno gyventojų siuntinys – knygos

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Kauniečiai siuntiniuose knygas siunčia beveik dukart dažniau nei kitų miestų gyventojai. Jas siunčia beveik pusė (43,1 proc.) kauniečių, o bendras Lietuvos gyventojų, siunčiančių knygas, vidurkis – 25,6 procento. Tokius duomenis atskleidė savitarnos siuntų tinklo „Post24” užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta reprezentatyvi apklausa.

„Gavę tyrimo ataskaitą pamatėme, kaip gyventojų siuntimo įpročiai atspindi Lietuvos miestų „specializaciją“. Kaunas neretai pavadinamas „studentų miestu“, ir jo gyventojai daug dažniau nei kiti siunčia knygas. O, sakykime, Alytuje trečdalis gyventojų siuntose gauna buitinę techniką. Užtat visi lietuviai apskritai dažniausiai siunčia drabužius“, – tyrimo duomenis komentavo savitarnos siuntų terminalų tinklo „Post24“ direktorius Lietuvoje Joona Saluveer.

Per paskutinius penkerius metus daugiau nei pusė (52,3 proc.) kauniečių yra siuntę siuntinį, o 55 proc. miesto gyventojų per šį laikotarpį juos gavo.

Tyrimo metu išaiškėjo, kad Kaune gyvenantys žmonės siuntiniuose dažniausiai gauna kvepalus (39,3 proc.) ir drabužius (39,3 proc.). Ketvirtadalis kauniečių (25,9 proc.) bičiuliams ir artimiesiems siunčia maistą, bet jį patys gauna tik 3,3 proc. miesto gyventojų. Visoje šalyje maistą siunčia per 28 proc. lietuvių, o gauna 6,2 procento. Kauniečiai taip pat išsiskyrė tuo, kad, lyginant su kitais miestais, rečiausiai siunčia mobiliuosius telefonus (1,7 proc.). Juos siuntiniuose vidutiniškai siunčia 7,1 proc. Lietuvos gyventojų.

Tyrimo duomenys parodė, kad lietuviai dažniau gauna siuntinius (50 proc.) nei siunčia (42 proc.). Juos dažniau siunčia moterys – 43,5 proc., kiek mažiau vyrai – 40,6 proc., o siuntinius gauna daugiau nei pusė (51,7 proc.) moterų ir 47,1 proc. vyrų. Dažniausiai siuntas siunčia ir gauna didžiųjų šalies miestų gyventojai.

Vienas populiariausių siuntiniuose siunčiamų daiktų – drabužiai. Daugiau nei 40 proc. gyventojų per paskutinius penkerius metus yra juos siuntę ir gavę siuntiniuose. Drabužius dažniausiai siunčia Panevėžio ir kaimiškų vietovių gyventojai, o gauna vilniečiai ir šiauliečiai.

Daugiausiai siuntų lietuviai siunčia artimiesiems į užsienio šalis (43,5 proc.). Įvairius siuntinius į užsienį draugams ir pažįstamiems dažniausiai siunčia Vilniaus ir Kauno gyventojai, o rečiausiai – alytiškiai ir panevėžiečiai. Kauno (60,7 proc.) ir kaimiškų vietovių (44,9 proc.) gyventojai siuntas iš užsienyje gyvenančių artimųjų gauna žymiai dažniau nei kitų miestų žmonės. Daugiau nei 13 proc. gyventojų gauna siuntinius iš Lietuvos el. parduotuvių, kuriose pirko prekes.

„Apklausa apie Lietuvos gyventojų siuntinių siuntimo įpročius ir jų siuntų turinį mums parodė situaciją šalyje ir suteikė informacijos, kuri pravertė ruošiantis šventinių dovanų siuntimo laikotarpiui. Artėjant Šv. Kalėdoms, gyventojai itin aktyviai siunčiasi pirkinius iš įvairių el. parduotuvių, kurios pristato prekes į savitarnos siuntų terminalus. Matome, kad beveik ketvirtadalis (21,2 proc.) lietuvių siuntinius gauna iš vietinių el. parduotuvių. Jų prekyba yra itin suaktyvėjusi ir kai kuriuos „Post24“ savitarnos terminalus iškrauname net kelis kartus per dieną“, – sakė Joona Saluveer.

Tyrimas taip pat parodė augantį tokių siuntų terminalų populiarumą: per metus naujai įrengtais „Post24“ paštomatais ėmė naudotis jau 5,4 proc. žmonių. Duomenys atskleidė, kad daugiausiai „Post24“ terminalų naudotojų gyvena Kaune (13,8 proc.) ir Klaipėdoje (10,3 proc.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA