Iškritus pirmajam sniegui, Kaune atidaroma balto kūrinio paroda „Spalva-nuotaika-simbolis“ | Kas vyksta Kaune

Iškritus pirmajam sniegui, Kaune atidaroma balto kūrinio paroda „Spalva-nuotaika-simbolis“

Renginio organizatorių nuotr.

„SPALVA – NUOTAIKA – SIMBOLIS“ – tai balto kūrinio konkursas, kuriame dalyvauja talentingi menininkai ne tik iš Kauno miesto, bet ir iš visos Lietuvos. Balta spalva pasirinkta neatsitiktinai. Balta – tai švara, nauja pradžia, sakrali erdvė arba tiesiog baltos spalvos grožis. Kai kam tai gali kelti visai kitas asociacijas, tokias kaip liga, arba atvirkščiai, gimimas ar vestuvės…

Parodoje dalyvaujančių dailininkų kūriniuose pristatoma tai, kaip kiekvienas suvokia baltą spalvą. Jausmai ir idėjos skleidžiasi tiek per simboliką, tiek per spalvas ir perteikiamą nuotaiką. Vyrauja įvairių žanrų darbai, skirtingų tematikų, atlikti skirtingomis technikomis, bet ta pačia intensija – tai palieka įsimintiną šventės, jaukumo ir šviesos įspūdį.

„2013 metais Lietuva pirmininkaus Europos sąjungoje, esame atrinkti kandidatais surengti parodą „Spalva-nuotaika-simbolis“ vienoje iš Europos šalių. Mūsų tikslas atrinkti pačius sėkmingiausius konkursinius kūrinius ir surengti parodą, kuri prezentuotų Lietuvos meninkus numatytose Europos šalyse“, – teigia konkurso organizatoriai.

Daugeliui miestiečių gildijos galerija „Balta“ tapo jaukia vieta, kurioje galima susipažinti su profesionaliojo meno kūriniais, gauti informacijos apie šiuolaikinę Lietuvos dailę ir tekstilės meną, kurioje gali pats tobulėti ir atrasti savo kūrybinį potencialą.

Balto kūrinio parodos atidarymas vyks gruodžio 7 d. 17 val. galerijoje „Balta“ (M. Valančiaus g. 21). Paroda veiks iki 2013 m. sausio 30 d.

2013 metų sausio 11 d. 17 val. Galerijoje „Balta“ bus pristatomas katalogas su atrinktų
kūrinių kolekcija.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA