Atgimė legendomis apipintas Marvelės upės slėnis | Kas vyksta Kaune

Atgimė legendomis apipintas Marvelės upės slėnis

Archyvo / Jurgitos Petkevičiūtės nuotr.

Aleksoto seniūnijos gyventojai praėjusios savaitės pabaigoje rinkosi į Marvelės upės slėnio atidarymo šventę. Slėnis yra Julijanavos gatvės pabaigoje ir ribojasi su Kauno rajono Ringaudų seniūnija, todėl į atidarymą atvyko ne tik Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius, bet ir Kauno rajono mero pavaduotojas Petras Mikelionis.

Gražus slėnis, esantis miesto ir rajono sandūroje, anksčiau buvo paverstas šiukšlynu. 2004 m. atliktos talkos metu išvežtos dvi mašinos padangų ir daug šiukšlių. Slėnis nušvito, tačiau gyvybės dar trūko. Šiais metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Kauno savivaldybei skyrė lėšų, kurios buvo padalintos seniūnijoms. Aleksoto seniūnija nutarė 20 tūkst. litų skirti Marvelės slėniui sutvarkyti. Istorinės slėnio nuotraukos byloja, kad slėnio krantus vokiečių okupacijos metais jungė lyno tiltas. Juo iš Ringaudų merginos eidavo į pasimatymus su vokiečių lakūnais, įsikūrusiais Kauno miesto teritorijoje.

Ši vietovė graži ir romantiška dėl kaskadomis krentančio vandens. Sutvarkius slėnį čia galima rengti koncertus, kitus renginius. Gali būti, kad ši vieta tiks net Pažaislio muzikos festivalio koncertams. Aleksotiškiai įrengė laiptus, priešais kaskadas puikuojasi lieptelis.

Renginio metu bendruomenės centro pirmininkas Zenonas Šalna perskaitė Marvelės slėnio puoselėjimo aktą. Jame teigiama, kad dešinįjį slėnio krantą prižiūrės Kauno miesto Aleksoto seniūnija, o kairįjį – Kauno rajono Ringaudų seniūnija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA