Kauno rotušėje apdovanoti gabiausi akademinių sričių mokiniai | Kas vyksta Kaune

Kauno rotušėje apdovanoti gabiausi akademinių sričių mokiniai

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Vakarį į Kauno rotušę rinkosi gabiausi miesto moksleiviai, tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose iškovoję 1-3 vietas.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas apdovanojo mokinius, pasiekusius didžiausių laimėjimų akademinėse srityse: matematikos, fizikos, chemijos, biologijos, lietuvių, užsienio kalbų, istorijos, geografijos, dainuojamosios poezijos, oratorinio meno, debatų gimtąja ir užsienio kalbomis.

„Vėlyvą rudenį suskaičiavome jūsų laimėjimus praėjusiais mokslo metais. Džiaugiamės, kad jų tiek daug. Tai rodo pedagogų profesionalumą ir mokinių darbštumą. Dėkoju pedagogams, parengusiems jus olimpiadoms bei konkursams. Dėkoju jums už Kauno vardo garsinimą. Linkiu, kad atskirų dalykų puikios žinios padėtų jums pasirinkti būsimą profesiją ir siekti dar didesnių aukštumų. Gabių jaunų žmonių labai reikia Lietuvos valstybei”, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Gabius mokinius pasveikino ir jų pedagogams padėkojo buvę merai, miesto Tarybos nariai Gediminas Budnikas ir Rimantas Mikaitis. Kaunas garsėja ne tik sporto srityje. Kasmet Kauno moksleiviai įvairiose olimpiadose, tarptautiniuose konkursuose įvairiose srityse laimi pirmąsias vietas, prizus ir diplomus. Tokių mokinių kasmet būna labai daug. Tai įrodymas, kad sąžiningai, pasiaukojančiai dirba pedagogai, kad yra daug gabių mokinių. Be abejo, tai ir tėvų rūpestingumo, mokėjimo nukreipti vaikus teisinga linkme rezultatas.

Daugiausia laimėjimų Kauno moksleiviai pasiekė gamtos mokslų ir anglų kalbos debatų ir oratorinio meno srityse. Respublikinėse olimpiadose 1-3 vietas iškovojo net 98 mokiniai.

„Gražių laimėjimų pasiekia ir pradinukai, ir vyresniųjų klasių mokiniai. Kasmet galime pasidžiaugti 5-6 medaliais, kuriuos mokiniai parveža į Kauną iš tarptautinių olimpiadų. Šiais metais nugalėtojų skaičius dar įspūdingesnis – tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose laimėta net 17 medalių”, – sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Apdovanotų asmenų vardu kalbėjo Milikonių vidurinės mokyklos mokytoja Polina Žemaitienė. Ji padėkojo merui A. Kupčinskui, miesto Tarybos Švietimo ir sporto komiteto nariams, Švietimo ir ugdymo skyriui ir mokinių tėveliams. „Mes visada pasirengę garsinti Kauną”, – sakė mokytoja.

Iškilmingas gabių mokinių ir jų mokytojų pagerbimas Kaune vyksta dvi dienas, nes kitaip mokiniai niekaip netilptų Kauno rotušės salėje. Trečiadienį meras apdovanos mokinius už pasiekimus saviraiškoje, neformaliojo ugdymo srityje.

Apdovanojimo šventėje koncertavo Choreografijos, 1-osios muzikos mokyklų jaunieji atlikėjai bei garsusis vaikų ir jaunuolių choras „Varpelis”. Šio choro meno vadovui ir dirigentui Ksaverui Plančiūnui meras A. Kupčinskas įteikė padėkos raštą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA