Prasidėjus kalendorinei žiemai, šildymo kainos Kaune nedidės | Kas vyksta Kaune

Prasidėjus kalendorinei žiemai, šildymo kainos Kaune nedidės

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Bendrovės „Kauno energija” valdybai pavyko įrodyti, jog UAB Kauno termofikacijos elektrinė pateiktas prašymas padidinti jų pagaminamos šilumos kainą yra nepagrįstas. Maža to, nuo gruodžio 1 d. šilumos kaina galutiniams vartotojams nežymiai sumažės.

UAB Kauno termofikacijos elektrinė buvo pasiūliusi nuo 2012 m. gruodžio 1 d. parduoti savo pagaminamą šilumą AB „Kauno energija” 0,35 proc. didesne kaina. AB „Kauno energija” valdyba, atsižvelgdama į Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos išaiškinimus bei galiojančius teisės ir norminus aktus, nusprendė perkamos šilumos kainą sumažinti 0,7 proc. Šis bendrovės valdybos sprendimas vietoje šilumos kainos padidinimo sudarė sąlygas 0,23 proc. arba apie 0,07 cento už kilovatvalandę (be PVM) sumažinti ir galutinės vartotojams tiekiamos šilumos kainą. Bendrovės valdybos patvirtinta galutinė vienanarė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina nuo š. m. gruodžio 1 d. bus 29,87 ct/kWh (be PVM). 2012 m. lapkričio mėnesį galioja 29,94 ct/kWh (be PVM) šilumos kaina. Jei būtų buvusi priimta KTE siūloma parduodamos šilumos kaina, galutinė vienanarė vartotojams tiekiamos šilumos kaina būtų padidėjusi 0,27 proc. arba 0,08 ct už kilovatvalandę ir butų siekusi 30,02 ct/kWh (be PVM).

„Yra galimybė ateityje dar šiek tiek mažinti šilumos kainą. Šiuo metu vyksta derybos su nepriklausomais gamintojais. Jie lygiuojasi į elektrinės kainas ir siekia gauti maksimalų pelną. Artimiausiu metu su KTE tarsimės dėl kainų lygių skaičiavimo ir gal pavyks dar sumažinti šilumos kainą. Tai, kad gruodį už šilumą vartotojai mokės mažiau yra didelis bendrovės „Kauno energija” valdybos pirmininko nuopelnas bendradarbiaujant su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija. Su ja dar svarstoma, kaip sumažinti iš elektrinės perkamos šilumos kainą”, – tvirtino Rimantas Bakas.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA