„Įkvėpimo naktyje“ susilies floristikos menas, muzika ir nuoširdus bendravimas | Kas vyksta Kaune

„Įkvėpimo naktyje“ susilies floristikos menas, muzika ir nuoširdus bendravimas

Renginio organizatorių nuotr.

Širdys jau pilnos artėjančių žiemos švenčių laukimo: pirmos kalėdinės puošmenos namams, dovanėlės artimiesiems ir… pirmi slėpiningo advento stebuklai. Nors ir nedideli, jie nutinka! Pabūti vieno tokio nuostabaus kalėdinio virsmo liudininkais kviečia Kauno valstybinis dramos teatras, kurio atsinaujinusioje Didžiojoje scenoje gruodžio 9 d. (sekmadienį) 18 val. vyks pramoginis floristikos renginys – improvizuota meistriškumo pamoka „Įkvėpimo naktis“.

Renginys – tradicinis: jau penktą kartą Kaunas stebina Lietuvą analogų neturinčia floristikos švente, kurioje susilieja pakili kalėdinė nuotaika, ryškios spalvos, pikantiški aromatai, floristikos menas, muzika ir nuoširdus bendravimas. Kaip tik todėl šis renginys įdomus ne tik floristikos profesionalams, ieškantiems originalių šventinių sumanymų, įkvėpimo, norintiems pamatyti, kaip dirba šios srities pasaulio virtuozai, bet ir eiliniams meno mylėtojams. Jiems tai puiki proga turiningai praleisti laiką ir sužinoti, kad floristika – kur kas daugiau nei rožių puokštė.

Improvizuotos floristikos meistriškumo pamokos vainikuoja didžiausių parodų, mugių, reikšmingų renginių atidarymą ir visada sulaukia didelio pasisekimo. Kaune šią pamoką ves iš karto net penki žymūs pasaulio floristai: Lietuvą įsimylėjęs Šveicarijos floristikos mokyklos „Atelier 5“ vadovas ir mokytojas, kurio sukurta floristikos meno metodika naudojama įvairiose pasaulio šalyse, pelnytai floristikos guru vadinamas Peteris Hessas ir jo mokinys, vienas talentingiausių Lietuvos floristų, tarptautinių floristikos simpoziumų laureatas, pedagogas Marijus Gvildys, Vokietijos floristų federacijos meno direktorius, vienas žinomiausių šiuolaikinės vokiečių floristikos meistrų, sėkmingai atstovavęs Vokietijai pasaulio ir Europos floristikos čempionatuose, didžiausios pasaulyje kasmetės florstikos parodos IPM Essen Vokietijoje meno direktorius, pedagogas, knygų autorius Manfredas Hoffmannas, 2010 m. atvirojo Rusijos floristikos čempionato nugalėtojas Romanas Steingaueris ir 2011 m. Rusijos floristikos čempionato nugalėtojas Vadimas Kazanskij.

Meistriškumo pamoka (master class) – tai ne tik iš anksto paruošti floristinio dizaino projektai ir jų užbaigimas žiūrovų akivaizdoje, bet ir improvizacija Kalėdų tema čia ir dabar. Menininkai nešykštės išsamių komentarų, patarimų, idėjų, kaip jaukiai ir kitaip nei visada pasitikti didžiąsias metų šventes.

Kūrybišką atmosferą sušildys bardo Vlado Karpavičiaus atliekamos dainos, o šventę ves kultūros laidos „Alchemija“ vedėjas Rytis Zemkauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA