Policijos savaitgalio reidas Kaune – 25 apsvaigę vairuotojai, jų tarpe ir Nigerijos pilietis | Kas vyksta Kaune

Policijos savaitgalio reidas Kaune – 25 apsvaigę vairuotojai, jų tarpe ir Nigerijos pilietis

Policijos nuotr.

Praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai šalies keliuose vykdė reidus, kurių metu tikrino, ar transporto priemonių vairuotojai blaivūs, ar nėra apsvaigę nuo narkotinių arba kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Kauno apskrities policijos pareigūnai kartu su kolegomis iš Lietuvos kelių policijos tarnybos savaitgalį organizuotos priemonės metu Kaune nustatė 25 neblaivius vairuotojus, iš jų 16 būdami neblaivūs vairavo šeštadienį.

Prie būrio neblaivių vairuotojų vyrų šį savaitgalį prisijungė ir 3 moterys. Vienai iš jų – 50 metų kaunietei, vidurdienį vairavusiai automobilį „Toyota Yaris“, – nustatytas sunkus (2,27 prom.) girtumo laipsnis. Smarkiai apsvaigusių vairuotojų nustatyta ir daugiau. Užfiksuoti 6 atvejai, kai vairuotojams buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis, taip pat nustatyti 2 vairuotojai, kurie transporto priemones vairavo neblaivūs pakartotinai, t. y. jiems šiais metais jau buvo skirta administracinė nuobauda už vairavimą esant neblaiviems. Šiems asmenims gresia ne tik teisės vairuoti transporto priemones atėmimas ar bauda, bet ir transporto priemonės konfiskavimas. 2012 m. Kaune iš pakartotinai vairavusių transporto priemones neblaivių arba apsvaigusių nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmenų konfiskuota jau 50 transporto priemonių.

Reido metu, be kauniečių ir Kauno rajono gyventojų, policijos pareigūnams įkliuvo ir Nigerijos Respublikos pilietis. 2012-11-24 apie 1.00 val. 24 metų D. CH. Kaune, Jonavos g., pavojingai manevravo automobilį „Honda Accord“ ir užvažiavo ant šaligatvio. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Policijos pareigūnai primena, kad dėl alkoholio poveikio sulėtėja žmogaus reakcija ir refleksai, todėl jis daug lėčiau reaguoja į kliūtį kelyje, nebegali priimti tinkamų sprendimų. Net ir nuo nedidelio alkoholio kiekio pablogėja vairavimo įgūdžiai, tad vairuotojai prašomi nerizikuoti savo ir kitų žmonių gyvybėmis. O kiek vairuotojai sąmoningi, kaip saugo savo bei kitų gyvybes ir laikosi įstatymų, bus galima pamatyti ateityje, nes tokios policinės priemonės bus vykdomos nuolatos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA