Amalių pervažoje – nauji STOP ženklai, vairuotojai, būkite atidūs! | Kas vyksta Kaune

Amalių pervažoje – nauji STOP ženklai, vairuotojai, būkite atidūs!

Kas vyksta Kaune skaitytojo Manto K. nuotr.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojai praneša, kad itin apkrautoje Amalių pervažoje, Petrašiūnuose įrengti nauji STOP ženklai. Pakitus eismo tvarkai, kiekvienas automobilio vairutojas turi sustoti prie geležinkelio pervažos ir įsitikinęs, kad traukinių nėra, važiuoti per sankryžą.

Kaip praneša skaitytojai, ženklai atsirado prieš beveik mėnesį, o jie įrengti dėl to, kad keičiama pervažos signalizacija.

Lietuvos geležinkeliai remontuoja pervažos signalizaciją, kurios remonto darbus iki gruodžio 8 dienos žada baigti. Pagal geležinkelių taisykles, kai reguliuojamoje pervažoje išjungiami eismo įrenginiai, laikinai pastatomi STOP ženklai.

Vairuotojai turėtų būti itin atidūs, nes važiavimas per geležinkelį tam neskirtose vietose, kitų transporto priemonių, sustojusių prieš pervažą praleisti traukinio, apvažiavimas, įvažiavimas į pervažą esant draudžiamam šviesoforo ar pervažos budėtojo signalui arba kai užtvaras yra nuleistas arba pradeda leistis, savavališkas užtvaro pakėlimas arba jo apvažiavimas, įvažiavimas į pervažą, jeigu už jos yra kliūtis, kuri verstų vairuotoją sustoti pervažoje, specialiai transportuoti neparengtų žemės ūkio, kelių, statybos ir kitų mašinų gabenimas per pervažą, taip pat kelio ženklo „Stop“ reikalavimo nesilaikymas, kai jis pastatytas prieš geležinkelio pervažą užtraukia baudą vairuotojams nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dviejų iki šešių mėnesių.

Už informaciją dėkojame skaitytojui Mantui!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA